In de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum vond vrijdag 1 december het benefietconcert van Wings for Aid plaats. Deze avond gaf het orkest van de Koninklijke Luchtmacht samen met violist Tim Kliphuis een optreden. Op deze manier vroeg Wings for Aid steun voor haar huidige droneproject.

Wings for Aid is een organisatie die eerste hulp van A naar B brengt. Met geautomatiseerde vliegtuigen brengt ze dozen van 20 kilo naar lastig te bereiken gebieden. De inhoud van deze dozen kan variëren van eten tot medicijnen of zelfs kleine generatoren.

Het benefietconcert had als doel om de financiering van het huidige droneproject rond te krijgen. Wings for Aid wil samen met het wereldvoedselprogramma van de VN drone testen doen. De drone is afkomstig van een partner, het Duitse instituut voor lucht en ruimtevaart, en zal in de toekomst ingezet worden om de dozen met eerste hulp te vervoeren. Totdat de drone is aangepast aan de Wings for Aid valdozen, is dit nog niet mogelijk. Voor deze aanpassing is 10.000 euro nodig en daarom is op initiatief van de Rotary Clubs Wijdemeren en Hilversum het benefietconcert georganiseerd.

De avond van het concert begon met een benefietdiner. Studenten van de internationale school in Hilversum verzorgden de bediening bij een Indonesische maaltijd voor de ruim 100 aanwezigen. Vervolgens werd iedereen opgevangen door de koninklijke marechaussee. Het grote trainingshuis op de Hilversumse kazerne was speciaal voor deze gelegenheid paars verlicht door de technische dienst van het orkest waarbij ook studenten van het MBO College Hilversum waren betrokken. Hier verzamelden ruim 500 man zich voor het uitverkochte concert. De locoburgemeester Floris Voorink leidde dit deel van de avond in, waarna het orkest begon te spelen. Hierna trad violist Tim Kliphuis op, samen met zijn collega’s uit Schotland en Ierland, die hem ondersteunden op bas en gitaar.

Tussen de optredens door pitchte Barry Koperberg, oprichter en directeur van Wings for Aid, nogmaals het droneproject. Koperberg: “Ik sloot mijn speech vrijdagavond af met ‘het kan en we gaan het doen ook!’ Aan het eind van de avond hadden we ruim 13.000 euro opgehaald; het doel was dus bereikt. We zijn er afgelopen week direct mee aan de slag gegaan en de opdracht om het dronetoestel aan te passen is al gegeven. We kunnen het project dus realiseren en daar zijn we erg blij mee.”