HILVERSUM – Joëlle van Dolder is eigenaresse van het Cosmo beautycenter aan de Kerkstraat in Hilversum. Vorige week kreeg zij een prijs voor beste salon in gezichtsbehandeling van Nederland. Ze vertelt hoe ze de prijs gewonnen heeft en wat haar manier van behandelen is.  

“Op Treatwell (een platform waar iedereen 24 uur per dag een afspraak kan maken) sta ik als best beoordeeld, daarom was ik automatisch geplaatst. Ik heb sinds de plaatsing erg mijn best gedaan om te winnen. Iedereen die ik tegenkwam heb ik niet losgelaten tot die zijn emailadres gaf (met een mailadres kon gestemd worden). Ik heb het ook via Facebook gedeeld, maar ik merkte dat dat minder goed werkte. Ook de flyers worpen niet hun vruchten af, ik weet namelijk hoe dat gaat: die belanden in de prullenbak.  Dus ik zei tegen de mensen: ik kan het voor je invullen als je op mij wilt stemmen. Dat werkte erg goed, ik had meer dan 600 stemmen en heb gewonnen. Een persoonlijke benadering waarmee ik won, iets dat ook in mijn salon erg belangrijk is.”

Deze beautysalon is veel meer dan alleen een beautysalon : Ik noem het zelf echt een wellness salon, het gaat heel erg om de ontspanning en het tot rust komen. Tegenwoordig is iedereen bezig met het steeds jonger maken van de huid en botox, ik geloof daar niet in en doe het op de natuurlijk manier. Ik gebruik alleen natuurlijke en biologische producten want daar geloof ik wel in. Back to basic, puur natuur daar streef ik naar.”

Een gemiddelde behandeling

“De 90 minuten schoonheidsbehandeling is de meest gebruikte behandeling die ik toepas. Tijdens deze behandeling wordt het gezicht grondig gereinigd, mee-eters worden verwijderd, er wordt een masker aangebracht en dan komt er een uitgebreide massage van de nek, schouders en de hoofdhuid. Daarna volgt een rugmassage, dus eigenlijk een uur lang massage en een half uur het reinigen van de huid. De behandeling gaat over kwaliteit en vertrouwen. Ik wil mensen tijdens de behandeling het gevoel geven dat ze op dat moment het allerbelangrijkste voor mij zijn. Dat zijn ze ook voor mij, het zijn als het ware voor even mijn kindjes die ik als moeder verzorg. Voor mij gaat het verder dan even wat erop kwakken en klaar. Het is meer dan mijn beroep, het is een passie en ik zou het ook doen als ik er geen geld voor zou krijgen.”

Puur natuur

“Voordat ik deze salon had werkte ik met het idee om alles steeds jonger, strakker en heftiger te maken. Ik kwam er alleen achter dat ik de huid niet aan het verbeteren, maar aan het verslechteren was. Ik zag bijvoorbeeld dat bij veel mensen die anti-age crèmes gebruiken de huid steeds kwetsbaarder werd en op lange termijn verslechterde de huid zelfs. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat ouder worden bij het leven hoort, het hoeft niet allemaal jonger want iedereen is mooi op zijn manier. Tegenwoordig is iedereen bezig met het steeds jonger maken van de huid en botox, ik geloof daar niet in en doe het op de natuurlijk manier. Ik gebruik alleen natuurlijke en biologische producten want daar geloof ik wel in.”

Make-up

“Ik ben niet tegen make-up, ik gebruik zelf echter wel biologische make-up. Ik hoef geen chemicaliën die in mijn gezicht trekken bijvoorbeeld. Maar ik geloof wel dat make-up je uitstraling kan verbeteren.”

Tips?

“Ik geloof in de kracht van de reiniging en vooral ook in de herhaling ervan. Het helpt ontzettend als iemand zowel ’s ochtends als ’s avonds zijn gezicht reinigt. Niet alleen met water, ook niet alleen met een scrubje maar met verschillende reinigingsproducten op natuurlijke basis. Zoals verschillende cleansers op basis van gel of cream. Op het moment dat je maar met één product reinigt, krijg je niet alle bacteriën van de huid. Er zijn veel methoden om je huid strakker te krijgen en pukkels weg te krijgen. Tandenpasta op je huid smeren bijvoorbeeld, maar werkt dat?: Nee, er zitten ongelooflijk veel chemicaliën in. Het is echter wel zo dat het de huid uitdroogt, maar dat gebeurt niet op een natuurlijke manier. Je kan veel doen met je huid, maar het blijft een orgaan. Op het moment dat jij het dus als een velletje papier behandeld, wordt het er niet mooier op. Met alleen water zou je je hele huid goed kunnen reinigen, het mooie is dat je het met bepaalde crèmes wel kunt ondersteunen. Zo moet het ook gezien worden, een ondersteuning en geen vervanging.”