Het aanbod van woningen in en rond Hilversum is het afgelopen jaar steeds schaarser geworden. Er is meer vraag dan aanbod waardoor de vraagprijzen stijgen en er is te weinig bouwgrond. Zo is het lastig voor kopers om iets te vinden.

Een woordvoerder van wooncorporatie ‘’Het Gooi en Omstreken’’ bevestigt dit. ‘’Op een willekeurige woning zijn gemiddeld 250 reacties en dat is nog maar op één woning’’. Hilversum is een populaire gemeente om te wonen. Dat is te merken aan de grote vraag naar woningen. Het probleem is dat er te weinig bouwgrond beschikbaar is voor nieuwe woningen. ‘’We hebben hier niet de ruimte die ze in de grote Vinexsteden hebben’’, aldus de woordvoerder.

Dit probleem is ook te merken onder woningzoekenden. Pascal en Fleur Koenders zijn al drie maanden aan het zoeken naar een woning en hebben nog niks gevonden. Fleur: ‘’Wij dachten zelf een woning te kunnen vinden zonder de hulp van een makelaar, maar de te koop staande huizen zijn soms maar een dag online en dan al overboden of al verkocht.” Zelfs na het inschakelen van een makelaar is het nog niet gelukt. “Het is vooral moeilijk iets te vinden, omdat de meeste mensen in dezelfde prijsklasse zoeken. De woning wordt vervolgens ver boven de vraagprijs verkocht.”