Bezoekers van winkelcentrum Kerkelanden hebben aangegeven dik tevreden te zijn over het winkelcentrum na de renovatie. Het winkelcentrum is, na de tweeëneenhalf jaar durende renovatie, in mei heropend, en is op 7 september al uitgeroepen tot beste retailontwikkeling van Nederland.

De Nederlandse Raad Winkelcentra heeft donderdag 7 september, de NRW-Jaarprijs uitgereikt aan winkelcentrum Kerkelanden. De prijs werd overhandigd aan DELA Vastgoed, eigenaar van winkelcentrum Kerkelanden. Vincent Kriek van DELA Vastgoed beoogde het winkelcentrum de huiskamer en ontmoetingsplaats van de wijk maken. In de praktijk betekent dit onder andere ruimte voor een sfeervol plein en ruimere en lichtere passages.

Frequent bezoeker Kees Suurling, is zeer tevreden met het resultaat van de verbouwing door DELA Vastgoed: “Ik heb de hele verbouwing meegemaakt. Ik woon hier om de hoek. Er is ten eerste zeker veel meer licht. En ook het toilet, voor mijn kleinzoon alleen al, maar voor de ouderen natuurlijk ook, een hele verbetering. Ik vind, en ik denk een hoop mensen, dat het hier goed vooruitgegaan is.”

Ook het plan van DELA Vastgoed om van het winkelcentrum de huiskamer en ontmoetingsplaats van de wijk te maken is volgens Kees Suurling gelukt: “Ik ben het zeker eens met dat het winkelcentrum een huiskamer en ontmoetingsplaats voor de buurt is. Ik kan hier lekker zitten met mijn kleinzoon, maar ook met mijn hele gezin. We wonen hier allemaal om de hoek.”

De NRW-Jaarprijs wordt al sinds 1989 jaarlijks uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. De NRW brengt in een persrapport naar voren dat uit consumenten- en ondernemersonderzoek blijkt dat bezoekers het vernieuwde winkelcentrum Kerkelanden na de verbouwing niet alleen regelmatiger, maar ook langduriger bezoeken. Bezoeker Marianne van der Veer is het meest enthousiast over het nieuwe winkelaanbod. “Het is erg mooi geworden. We hebben nu ook een Kruidvat, daardoor kom ik nu wat vaker.”

Kees Suurling geeft aan dat in zijn familie niet de frequentie van de bezoeken verhoogd is maar de duur ervan: “Ik kom hier altijd al veel, dus nu niet vaker dan voor de verbouwing. Wat ik wel merk is dat ik nu langer blijf hangen dan voorheen. Je blijft hier nu langer zitten.”