Sportcafé De Lieberg, gerund door vrouwen, zond de bokswedstrijd Glory Collision 2 uit op vijf schermen. Jan Kramer (28): “Ik ben vandaag voor Badr omdat hij een echte vechter is en Verhoeven niet.” Rinus van den Bosch (60): “Ik ben voor Rico Verhoeven omdat ik denk dat hij de meeste kans maakt. Ik ben een fan van hem, al jarenlang.” Het is de tweede keer dat de boksers tegenover elkaar stonden in de ring. De bezoekers zijn gekomen om de wedstrijd te bekijken in het café. Er zijn twee kampen aanwezig bij de wedstrijd, team Rico Verhoeven en team Badr Hari.

Nova Lee (15) komt samen met haar vader uit Huizen om de wedstrijd te bekijken en weet niet wat ze ervan moet verwachten. Nova: “Ik ben voor Rico. Toen ze elkaar gingen uitdagen vond ik Badr een beetje stoer doen en Rico bleef gewoon rustig, daarom heb ik de voorkeur voor Rico. Ik vind hem persoonlijk iets leuker. Als Badr wint zou ik daar niet van balen, behalve als Rico beter was. De beste bokser moet winnen.” Rinus van den Bosch (60) is ook voor Rico: “Ik kom de wedstrijd hier kijken omdat ik hier altijd een biertje drink en ze een groot scherm hebben. Ook voor de gezelligheid. Ik ben voor Rico Verhoeven omdat ik denk dat hij de meeste kans maakt. Ik ben een fan van hem, al jarenlang. Als Badr wint ga ik niet uit mijn vel, ik vind het leuk dat hij dan gewonnen heeft en voor de rest ben ik het morgen weer vergeten. Ik vind het leuk om het moment mee te maken en dat is het eigenlijk. Als Badr wint vind ik dat ook goed. Het gaat me meer om de gezelligheid en de entourage eromheen.”

Miyase Haselager (23) is voor Badr Hari en komt uit Almere om hier de wedstrijd te kijken: “Ik kijk de wedstrijd hier omdat mijn beste vriendinnetje, Michanou Stephens, hier werkt en het is hier gewoon heel gezellig. Hier kent iedereen elkaar en dat is erg leuk. Meestal kom ik voor voetbal, voor Ajax. Ik kom hier ongeveer vier keer in de maand, eerst was het vaker want toen woonde ik in Hilversum. Ik ben vandaag voor Badr, ik hoop dat hij terugkomt en dat hij zijn wereldtitel pakt. Als Badr wint dan is het hier enorm gezellig. Als Rico wint is het hier ook nog steeds gezellig, het is hier altijd gezellig. Behalve als Feyenoord wint.” Ook Jan Kramer (28) is voor Badr Hari, hij komt uit Hilversum en is elke week in sportcafé De Lieberg aanwezig. Kramer: “Ik kom hier normaal altijd vooral voor Ajax-wedstrijden. Ik ben vandaag voor Badr omdat hij een echte vechter is en Verhoeven niet. Als Rico wint zal hij vast eerlijk gewonnen hebben, dan maakt het mij niet zoveel uit. Ik hoop vooral op een leuke wedstrijd.”

Michanou Stephens (37), medewerkster sportcafé De Lieberg: “Ik werk hier al een paar jaar, samen met een vriendinnetje van mij. De eigenaar is ook een vrouw, best bizar, alleen maar vrouwen in een sportcafé. Vorige keer hebben we de wedstrijd Rico tegen Badr ook uitgezonden, toen kwamen er veel mensen op af.” Op de vraag of er veel stuk gaat tijdens een wedstrijd als deze, antwoordt ze: “Nee, er wordt niets gesloopt. Op zich zijn de gasten met dit soort wedstrijden vrij rustig. Met een wedstrijd als Feyenoord tegen Ajax komt er een ander publiek en vliegen de lampen in het rond.”

De reacties in het sportcafé waren na het opgeven van Badr Hari, door een blessure aan zijn enkel, gemixt. “Jammer dat het zo is gegaan” en “Hij had niet zo mogen winnen” waren veel gehoorde reacties. De sportiviteit van beide heren werd enorm gewaardeerd: “Sportief dat Rico het zo oplost door naar Badr te gaan!” Ook hopen de bezoekers op een derde wedstrijd: “Zo wil je niet winnen, er komt een derde match!”