Bob van Deurzen (26) is nu nog werkzaam als kiosk medewerker bij het station in Hilversum, maar droomt ervan om te kunnen leven als fotograaf. Deze maand toont hij zijn eerste officiële opening in de oud-katholieke St. Vituskerk. De opening kon hij regelen door zijn tante die in kerk werkt. “Ik ben acht jaar geleden begonnen met fotograferen en nu kan ik eindelijk mijn werk laten zien door middel van deze expositie.”

Van Deurzen is bezig met het project “Pixel”. Dit project past toevallig goed bij het thema van de kerk voor dit seizoen. Het thema voor dit seizoen is namelijk “Open je ogen”. Open je ogen voor de wereld en de mensen om je heen die je niet zo snel opvallen. Het idee achter zijn project “Pixel” is dat de wereld één grote foto is en dat ieder persoon staat voor één pixel van die foto. Met dit project wil hij de hele wereld verkennen. Hij wilt van elk continent wel zeker een paar landen gezien hebben.

Waarom vindt u het project belangrijk?

“Voor mij is dit project belangrijk, omdat ik het heel fijn vind om creatief bezig te zijn. Ook maak ik graag mensen blij en vind ik het belangrijk dat mensen mooie levens leiden. Door mijn leuke en gezellige fotoshoots probeer ik hiervoor te zorgen. Naast mijn fotografieopdrachten wil ik graag ook mijn eigen ideeën uit kunnen werken en dat kan ik doen door mijn project Pixel. Ik ben nu net iets meer dan drie jaar bezig met mijn project en tot nu toe heb ik al ongeveer 250 fotoshoots gedaan.”

Hoe kiest u de modellen voor de shoots uit?

“Ik benader vaak mensen op straat die ik niet ken. Ik houd erg van het sociale aspect van deze heerlijke baan.  Het is echt een top-combinatie van communicatie, netwerken en nieuwe mensen leren kennen. Met mijn baantje bij de kiosk leer ik veel mensen kennen. Ik vind het leuk om met mensen een praatje te maken en zo breid ik ook gelijk mijn netwerk uit.”

Kunt u mij het verhaal achter één van de dertien foto’s vertellen?

“Één van de dertien foto’s die ik voor de fototentoonstelling heb geselecteerd is van de vrolijke Ruud Kleijn. Hij is altijd super blij en ik heb hem nog nooit negatief gezien. Ik fotografeerde hem bij het bosje van Zeverijn. Op dat moment klopte gewoon alles. Soms heb je dat, van die momenten, waar alles perfect bij elkaar valt.”

 De fototentoonstelling is elke woensdag en zaterdag tot 18 december te bezoeken bij het oud-katholieke St. Vituskerk aan het Melkpad. Woensdag vanaf 9:00 tot en met 12:00 uur en elke zaterdag vanaf 13:00 tot 16:00 uur te bezoeken.