BUSSUM/HILVERSUM – Op woensdagavond 26 oktober vond in Bussum de Gooise Bedrijvendag 2016 plaats. De Gooise Bedrijvendag is het enige regionale evenement in de regio Gooi en Vechtstreek. Allerlei bedrijvenvereniging uit de regio streken in schouwburg- en concertgebouw Spant! neer voor een gezamenlijke avond. 

De Hilversumse bedrijvenvereniging BVHilversum was ook bij deze avond aanwezig. Ruud Bochardt is bestuurslid van de vereniging en tevens voorzitter van de Gooise Bedrijvendag. Bochardt sprak voor en na de avond over hoe BVHilversum in elkaar zit, de verwachtingen vooraf en de uiteindelijke bevindingen na afloop van de Gooise Bedrijvendag 2016.

Hoe is BVHilversum ontstaan en met welk doel?
“BVHilversum is ontstaan door een fusie van twee ondernemersverenigingen. Die ondernemersverenigingen waren STRO en HBV. De BV zelf bestaat nu een jaar of vier, vijf. Onze oorspronkelijke doelen zijn: belangenbehartiging, overdracht van kennis aan ondernemers en het bevorderen van netwerken. En die doelen zijn overigens nog steeds van toepassing.”

Welke bedrijven kunnen lid worden en welke voorwaarden zitten daaraan verbonden?
“Elk bedrijf dat handel drijft in Hilversum kan lid worden van ons. Er zitten geen voorwaarden aan het lidmaatschap, behalve de contributie betalen. Er zijn ondertussen circa 220 bedrijven lid geworden van BVHilversum. Voor die bedrijven organiseren we elk jaar een stuk of tien evenementen.”

Sinds welk jaar doet BVHilversum mee aan de Gooise Bedrijvendag, hoe is dat tot stand gekomen en wat zijn de reacties van de leden op de vorige edities?
“Wij doen mee sinds 2005. Het initiatief komt van de ondernemersvereniging STRO, die later opging in de BV Hilversum. Over de vorige edities krijgen we van onze leden eigenlijk doorgaans positieve reacties.”

Wat verwacht u van de Gooise Bedrijvendag 2016?
“Wij verwachten een mooi evenement, een avond waar de bezoekers tevreden over kunnen zijn aan het einde van de avond.”

Na afloop van de Gooise Bedrijvendag keek Bochardt terug op het evenement. Hij blikte terug op de avond zelf, de opkomst en ook of er nog verbeterpunten in de toekomst zijn.

Hoe kijken jullie terug op de Gooise Bedrijvendag 2016? 
“Het was een zeer geslaagd evenement. Vooral het feit dat het drukbezocht was, vonden we leuk. Het overtrof eigenlijk onze verwachtingen. Het was dus nog beter dan we vooraf gehoopt hadden. Wij vonden het optreden van Aristakes Jessayan het mooiste moment van de avond. Tijdens de avond werd de Gooise Bedrijven Federatie opgericht en daarvan zijn wij ook de bedenkers. De federatie heeft als idee dat samen een slag maken, je sterker zal maken.”

Zijn jullie tevreden met de opkomst van het aantal leden van BVHilversum? Hoeveel leden hadden zich aangemeld? 
“De meesten melden zich van tevoren niet aan, maar komen gewoon. Dus het aantal leden dat daadwerkelijk geweest is, kunnen we niet zeggen. We kunnen wel zeggen dat het aantal aanwezige leden bevredigend was.”

Is er iets wat jullie beter zouden willen zien op de Bedrijvendag van 2017? En zo ja, wat is dat?
“Dat evalueren we op vrijdag 4 november, dus pas daarna weten we of er dingen zijn die we beter willen hebben in de toekomst.”