HILVERSUM - CDA Hilversum heeft een actie opgestart om eenzame mensen een leuke kerst te bezorgen. Ze moedigen Hilversummers aan om een onbekende uit te nodigen aan de kersttafel. Als beloning geeft CDA Hilversum een kerststol cadeau aan de deelnemers.

CDA Hilversum probeert al langere tijd aandacht te krijgen voor eenzaamheid binnen de gemeente. “Dit doen we in de gemeenteraad, maar ook door het geven van presentaties, het organiseren van themabijeenkomsten en nu door middel van deze actie”, zo laat Gerben van Voorden, fractievoorzitter van CDA Hilversum weten. Mensen onderschatten het probleem van eenzaamheid vaak. “Eenzaamheid is in Hilversum een groot probleem. Maar liefst 8% van de Hilversummers voelt zich ernstig eenzaam.”

CDA Hilversum is in samenwerking met CDA Zeist de kerstactie gestart. Ondertussen sluiten meerdere dorpen en steden zich aan. Zo hebben onder andere CDA’s in Culemborg, Den Helder, Heerhugowaard en Zuidplas zich al aangesloten. Het is voor het eerst dat CDA een actie van deze aard opzet. Volgend jaar staat een soortgelijke actie in de planning. Van Voorden: “Dit jaar delen we de kerststollen uit, maar er zijn ook al plannen voor volgend jaar.”

Op de website van de actie kunnen mensen zich aanmelden. Daarnaast maken deelnemers ook kans op een gourmetpakket, door persoonlijke verhalen en foto’s te delen met #kerstvierjenietalleen.