Een volle parkeerplaats op het industrieterrein van Kerkelanden. Een welkomstkoffie aan de deur en een hoop mannen en vrouwen in (mantel)pak. De hele dag zijn er masterclasses van sterrenchefs en topchefs uit de regio. Ook tv-koks zijn aanwezig bij de heropening van de Sligro. Na vijf maanden verbouwing, wordt maandag 25 november de heropening van de vestiging aan de Franciscusweg groots gevierd.

Het openingspraatje wordt gehouden door Angélique Schmeinck. Schmeinck is onder andere bekend van het televisieprogramma 24Kitchen. In het midden van de wijn- en frisdrankhal is een groot podium neergezet. Jan-Dam Stoon, vestigingsdirecteur van Sligro Hilversum, heet iedereen welkom. “Wij zijn ontzettend blij de heropening van de winkel vandaag te vieren met al onze klanten en ons team. Tot zaterdagavond zijn wij met het hele team bezig geweest de laatste puntjes op de i te zetten. Trots is het juiste woord als ik het over de verbouwing en het team heb.”

“Het was een lange verbouwing. De bouwvakkers zijn in juni begonnen. Alleen de muren van het pand zijn blijven staan. Verder is van vloer tot plafond alles aangepakt en ruimtelijker opgezet.” De zaak is tijdens de vijf maanden durende verbouwing wel open gebleven. “Wij hebben onze klanten zo goed mogelijk te woord gestaan tijdens deze periode. Het was af en toe lastig, met werklieden in de zaak en producten op andere plekken dan gewoonlijk. Desondanks hebben wij klanten naar tevredenheid geholpen. En het eindresultaat is prachtig!” aldus de trotse directeur Stoon. “De wijnafdeling was als eerste klaar, dit gaf onze klanten een mooi beeld van hoe de zaak zou worden. Tijdens de verbouwing hebben wij niet eens veel minder omzet behaald. Alles te danken aan ons team”, vertelt Stoon. 

Wethouder Wimar Jaeger is ook aanwezig bij de heropening van de zaak. “Hilversum is trots op de Sligro om twee redenen: ten eerste, omdat de zaak ontzettend aanwezig is in de regio. De zaak is echt onderdeel van Hilversum. En ten tweede, omdat wat er in deze Sligro gebeurt, heel ondernemend Hilversum stimuleert en bevoorraadt.” Jaeger sluit af: “Deze kwaliteitsslag van Sligro is voor alle ondernemers erg belangrijk.” Champagne wordt uitgedeeld aan alle gasten en gastsprekers. “Champagne op de maandagochtend geeft energie voor de hele week. Proost!”, aldus Angélique Schmeinck. 

Chef-kok Charly de Wijs van restaurant Chef aan de Werf aan de Mussenstraat, is ook aanwezig. “Ik kom regelmatig in deze Sligro om inspiratie op te doen voor ons restaurant. Ik word door het team van Sligro behandeld als vorst!”, aldus De Wijs. De Wijs geeft vandaag samen met onder andere chef-koks Lars van Galen van Hotel Restaurant ‘t Lansink, Rutger Ides van Restaurant Vliegveld Hilversum en Barbara Verbeek van Restaurant Royal Leerdam masterclasses in de vestiging van de Sligro. De winkel is speciaal deze maandag open tot 20:30 en de hele dag zijn er proeverijen voor alle klanten en gasten.