Aan de Langestraat opent op 8 november het restaurant ‘Eten bij Sidney’. Sidney Heinze, chef-kok, is de eigenaar van het restaurant met een authentiek Franse keuken.

Volgens Heinze is er bij Eten bij Sidney ‘voor ieder wat wils’, maar zal hij zich voornamelijk gaan richten op midden en hoog segment. ‘Het wordt uitzonderlijk’.

Op 1 november krijgt Heinze de sleutels van het pand en gaat hij met een team van familie en vrienden aan de slag aan het gebouw. Zij zullen het gaan restylen en opknappen.

Voorheen zat restaurant Lust in het etablissement op Langestraat 94. ‘Dit pand heeft alles wat ik zoek’, aldus Heinze. Er is volgens Heinze op het moment weinig op de markt en dit pand voldoet aan zijn eisen.

Heinze heeft op het moment twee werknemers in dienst omdat hij graag in een kleinere setting met goede medewerkers werkt. ‘Ik wil alles zelf doen en heb graag een goede naast me.’ Zijn echtgenote, Michelle Heinze-Koning, zal als gastvrouw in het restaurant gaan werken.

Sidney Heinze heeft een omvangrijke carrière in de horeca. In 2005 bezorgde hij Restaurant Tante Koosje een Michelinster, in ditzelfde jaar opende de chef-kok restaurant Soigné in Bussum. Later nam Heinze Brasserie Chef’s in Naarden over en noemde het Restaurant Fraîche. Hierna veranderde hij Fraîche in eetcafé Bordjes. Heinze was echter genoodzaakt het eetcafé te sluiten door financiële perikelen en afgelopen jaren heeft hij in een aantal andere restaurants gewerkt. Nu opent hij dus ‘Eten bij Sidney’.