SPRINTER HILVERSUM – Héé jongen tegenover mij in de vierzit. Je blonde krullen komen net onder je neon-gele capuchon van je zeiljas vandaan. Het is maandagmiddag en ik kom terug van college. Als ‘station Hilversum-sportpark’ wordt omgeroepen kijk je even op het scherm maar je blijft zitten. Vanaf het scherm kijk je naar het raam en we hebben even oogcontact via de weerspiegeling van het glas. Als we beide bij Hilversum uitstappen lopen we zwijgend achter elkaar naar de stationshal. Bij de roltrappen draai ik me nog even kort om, en we kijken elkaar weer aan.

Onderweg van Utrecht naar Hilversum ben ik langs verschillende posters van het met nieuwe leven ingeblazen ‘NS Hartkloppingen’ geraasd. Via de wat trage WiFi in de trein lees ik de NS Hartkloppingen, maar zie dat mijn Hilversumse jongen nog niet gereageerd heeft op mijn oproepje. Mijn ‘hartklopping’ staat tussen andere Amsterdamse en Nijmeegse oproepjes. Nog geen Hilversumse reacties of oproepjes. Zijn de mensen in Hilversum dan niet zo romantisch ingesteld of heeft Hilversum nog even tijd nodig om aan deze oproepjes te wennen?
logoDe reacties stromen nog niet écht binnen, en zelf geloof ik niet zo in het fenomeen rond datingapps, maar bij deze geef ik het nog één kans. Ik maak een profiel aan op de app ‘Hot of Not’ en stel Hilversum als locatie in. In de hoop mijn blonde medereiziger te vinden krijg ik slechts wat jongens met een kort kapsel, die op hun profiel zetten dat ze 18 zijn maar later 27 blijken te zijn. Bij ene ‘Sander,18 jaar Hilversum’ blijk ik maar één kilometer uit de buurt te zijn.

Terwijl ik mijn telefoon blijf checken, en lach om het feit dat mijn Sander mij net vertelt dat hij 28 is en durft te vragen of dat ‘erg’ is, loop ik de trappen op richting het Dudok café. Als ik bijna struikel omdat ik zo hard moet lachen om wat ik allemaal voor soort berichtjes krijg, knal ik tegen de deur van het Dudok café aan. Ik loop door en als ik dan ook eindelijk binnen ben, zie ik aan de kapstok een zeiljas hangen, mét gele capuchon…

Dus, misschien zit ik volgende week wel tegenover jou in het openbaar vervoer van Hilversum. En heel misschien ben jij wel Sander of mijn blonde zeiler? Kom erachter in de volgende column:  Treinclichés.