Sinterklaas is net afgelopen en het volgende feest is weer in zicht: het kerstfeest. Veel winkels spelen hierop in. Zo ook kledingdrukkerij Wulterkens die zich bevindt in de passage van Hilversum. De kerstsfeer is al te voelen zodra je de winkel binnenkomt. Kerstliedjes galmen door de boxen, lichtjes aan de muur en een grote kerstboom in het midden van de ruimte. Edwin Wulterkens, eigenaar van Wulterkens heeft een leuke kerstspecial bedacht: de customized foute kersttrui.

 “Een aantal jaar geleden ben ik met deze zaak begonnen. Het was heel kleinschalig in mijn eigen huis op een gammel kaptafeltje. In de jaren daarna werd het langzaam wat groter,” vertelt Wulterkens. Het is niet allemaal in een stijgende lijn gegaan. De start van Wulterkens viel midden in de crisis. Voor Wulterkens was het geen gemakkelijke periode. “Toen de crisis minder werd en ik uit het dal kon klimmen, ben ik in dit pand gekomen.” Als je binnenkomt zie je een grote balie met daarachter verschillende drukpersen. Ook kun je een trap op, waar midden in de ruimte een grote ronde tafel staat. “Wij willen het contact met de mensen graag dichtbij houden, niet zo oppervlakkig. Wij willen begrijpen waar de mensen echt behoefte ”

“Elk jaar rond december bedenken wij kersttruien en zetten wij die in de etalage.” Dat doet Wulterkens voor een groot deel zelf. “Door de dag heen kom ik met Ideeën en die schrijf ik op. Als ik er een paar verzameld heb, ga ik achter mijn laptop zitten om de ideeën werkelijkheid te maken. Ook heb ik een paar creatieve stagiaires die met originele ideeën komen. Die vrijheid wil ik ze ook geven,” aldus Wulterkens. “Dat is natuurlijk niet het enige wat doen. Mensen komen met de leukste en gekste ideeën voor op een kersttrui. Wij denken graag met ze mee,” vertelt Wulterkens. 

Volgens Wulterkens is het te merken dat deze kerstspecial werkt. “Het is echt drukker bij ons in de winkel. Bedrijven, families en individuen komen langs met een leuk idee voor een foute kersttrui.” Wulterkens is van plan om deze foute kersttruien actie elk jaar te houden “Ik vind het zo leuk hoe enthousiast iedereen is als ze hun zelfbedachte kersttrui in handen hebben. Men voelt zich speciaal, daar wil ik graag onderdeel van zijn,” vertelt Wulterkens. 

“Het voordeel is dat ik hier in de stad zit, mensen kunnen gewoon lekker naar binnenlopen zonder dat ze ergens op een industrieterrein moeten zijn,” geeft Wulterkens aan.  “Laatst kwam Waylon hier binnenlopen met een leuk idee voor zijn team, daar genieten wij van.” Wulterkens heeft veel bekende klanten, denk aan de Familie Kluivert en voor het programma TV-kantine.