Wimar Jaeger is opnieuw verkozen tot lijsttrekker van D66 Hilversum, die voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen hun definitieve lijst hebben gepubliceerd.

Op de vraag waarom Jaeger opnieuw is verkozen tot lijsttrekker, antwoordt Anne S. De Jong, Vice-Fractievoorzitter van D66: ”Voor de zomer werd de positie van lijsttrekker vacant gesteld, en Wimar de Jaeger gold als beste kandidaat. De rest van de lijst is gebaseerd op een democratisch proces, waar mensen kunnen intekenen. Deze mensen worden dan geïnterviewd en op basis daarvan publiceren wij een advieslijst, de lijst die nu op onze website te zien is voor iedereen.”

Met de aankomende verkiezingen zijn natuurlijk ook standpunten belangrijk. Een groener Gooiland is het belangrijkste speerpunt voor de democraten. ”Wij willen graag samenwerken met nabijgelegen gemeenten om het Gooi zo groen en duurzaam mogelijk te houden, voor de toekomst. Een goed leefklimaat is het allerbelangrijkste voor de regio”, zegt de Jong.

Buiten meer groen gaat D66 ook voor een meer culturele en betrokken stad. ”Wij willen meer kunst, cultuur en betrokkenheid in onze stad. De wijken zelf meer laten bepalen. Minder in het raadhuis, meer in het wijkcentrum”, aldus de Jong.

De volledige lijst kunt u vinden op https://hilversum.d66.nl/2017/11/14/d66-klaar-gemeenteraadverkiezing/