HILVERSUM – D66 Hilversum is blij met de gekozen fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer. Rob Jetten werd dinsdag 9 oktober officieel de nieuwe partijleider, hiervoor was hij regulier D66-kamerlid.

Annemarie den Daas, fractievoorzitter van D66 Hilversum, is erg positief. “Het is een aardige man en ik ben niet verbaasd dat Rob gekozen is,” vertelt Den Daas. Ook is ze uitgelaten over het feit dat hij zo jong is. “Ik denk dat hij een nieuwe doelgroep aan kan spreken en dat is natuurlijk de bedoeling, we moeten ook de jongere generatie die wat wil veranderen bereiken.”

Volgens Den Daas hadden er twee dingen kunnen gebeuren na het vertrek van Alexander Pechtold. “De ene optie was een tijdelijke fractievoorzitter kiezen, die de rit met dit kabinet zou uitrijden. De andere optie was dat er iemand gekozen kon worden die nog vrij jong is en niet erg veel ervaring heeft, maar wel talent. Ik ben blij dat we voor de tweede optie zijn gegaan, maar het is natuurlijk wel erg spannend.”

Den Daas verwacht niet dat het roer binnen D66 wordt omgegooid. Wel denkt ze dat D66 een andere energie zal uitstralen. “Jetten is enthousiast en intelligent. Ik hoop dat het hetzelfde effect heeft als toen Jesse Klaver ineens fractievoorzitter werd, een soort zetje voor de partij.”

Het vertrek van Pechtold zat er aldus Den Daas wel aan te komen. “Hij was eigenlijk over de
houdbaarheidsdatum en er was nieuw bloed nodig.” Volgens D66 Hilversum werd het tijd dat
Pechtold weg ging en D66 een nieuw avontuur begon.