Niet alleen Hilversum-Oost schrikt van de kap van Anna’s Hoeve, overal in Hilversum zijn inwoners het niet eens met de bomenkap die aankomende maandag begint. Op sociale media stroomt het vol met reacties en berichten over de bomenkap. De mensen zijn boos dat hun rustoord wordt weggehaald voor een stuk busbaan en autoweg.

Buurtbewoners zijn een petitie gestart en de teller staat in een paar dagen tijd al op vierduizend handtekeningen. Monique Loose (47) wonend in Hilversum, die de petitie blijft delen onder de mensen, is het absoluut niet eens met de bomenkap: ”Ik vind het abnormaal dat er zoveel bos en bomen gekapt moeten worden voor de aanleg van een nieuwe weg. Ik ben het totaal niet eens met het feit, dat wederom de natuur moet wijken voor het genot van de mens. Daarbij wordt er aangegeven dat de natuurbrug veiliger is voor de dieren om over te steken. Als bos gekapt wordt, vraag ik mij werkelijk af waar de dieren nog moeten leven. Daarbij is het een uniek stukje weg tussen Hilversum en Baarn.”

Het bos is een “bijzonder stukje Hilversum’, zoals veel wandelaars steeds opnieuw melden. Omwonende Leonie Letter (45) is regelmatig in Anna’s Hoeve te vinden en voert al een langere tijd actie tegen dit project. “Ik voelde mij verslagen toen ik hoorde dat de bomenkap doorging. Wij wonen nu sinds twee jaar vlakbij het bos van Anna’s Hoeve en wandelen er meerdere keren per week. Als hier weer duizend bomen gekapt gaan worden, dan wordt er geknabbeld aan een uniek natuurgebied, voor een busbaan waarvan je kunt afvragen wat daar de toegevoegde waarde van gaat zijn.”

De inwoners blijven actie voeren en de petitie ontvangt steeds meer handtekeningen.