Burgemeester Pieter Broertjes heeft het vernieuwde “Café Cartouche” geopend op vrijdag 13 september. Het was op het laatste moment nog even aanpoten. Irene Welter (34), de zus van de eigenaar Jan Willem Welter (25), heeft nog tot 2 uur ‘s nachts de gevel staan schilderen. Ook wilde Irene Welter nog wat leuks doen. Ze pakte haar polaroidcamera en maakte de hele avond foto’s. De foto’s deelde ze uit aan de klanten. Deze mochten mee naar huis.

De eigenaar Anton Scheffers (43) vertelt wat er allemaal veranderd is. Het terras bestond eerst uit tafels en stoeltjes, nu hebben ze een bank neer gezet en hogere tafels met krukken. Dit geeft een gezelligere sfeer en moet er voor zorgen dat er ook meer jongeren naar Café Cartouche komen. Binnen in de bar wat het beroemde riviertje waar je sigaretten in kon gooien, maar tegenwoordig mag je binnen niet meer roken en zit er dus een nieuw blad in de bar. Ook is er een Wall of fame gemaakt (deze is te zien op de foto). Hier hangen foto’s van voetbalteams in de buurt. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een zaal af te huren om met grote groepen te eten en te drinken.

Max ten Brinke (65) woont in Hilversum. Eigenlijk vindt hij het uitgaan maar een dooie boel. In veel gebieden is het vergeven van de bomen en dan zijn er veel vogels die alles onderschijten. In de Gooische Brink heb je overlast van alle bussen die er rijden. Hij zei: “Eigenlijk vind ik Utrecht een stuk gezelliger.” Max ten Brinke komt regelmatig bij Café Cartouche: “Nu, na de verbouwing, is het gezelliger, vooral het terras. Eerst stonden er gewoon tafels met stoeltjes, maar met dit nieuwe uiterlijk ziet het er een stuk leuker uit.  Het is een gemoedelijke sfeer en iedereen kent elkaar.”

De klandizie is ouder dan 25 jaar. Echter, de meeste klanten zijn wel van de wat oudere generatie. Door de verbouwingen is het café aantrekkelijker voor jongeren. Hiermee hopen ze dat het weer wat meer tot leven komt, net als vroeger. Max ten Brinke: “Ook is het eten hier heel goed. Ik ben heel kritisch want ik ben vroeger kok geweest.” Daarnaast werkt Ten Brinke ook samen met café Cartouche. Hij is namelijk een van de vier eigenaren van “Bier Events T’ Slokje” en hun bekendste biertje “T’ Slokje Langgewenst” is ook in Café Cartouche verkrijgbaar.