Op 1 januari 2020 zal Patricia Alkhoven aantreden als nieuwe directeur van het Dudok Architectuur Centrum (DAC). Zo maakt het DAC op 13 november bekend. Het DAC neemt een steeds grotere rol op zich  in het cultureel speelveld van Hilversum. Met evenementen als de “Dag van de Architectuur” en de “Open Monumentendag” zet het DAC zich zowel landelijk als binnen Hilversum op de kaart.

De visie van het DAC voor het aankomende jaar is om het centrum uit te breiden tot een platform voor debat en kennisuitwisseling. Bij deze visie sluit Alkhoven zich aan “Ik zou graag willen dat iedereen in Hilversum met interesse in architectuur binnen kan lopen in het centrum om meer informatie te verkrijgen over Dudok.” Inclusiviteit is volgens haar erg belangrijk. “Ik wil graag zorgen voor een grotere betrokkenheid van verschillende partijen zoals bouwers, projectontwikkelaars, aannemers en architecten” vertelt Alkhoven.

Samen met deze partijen wil Alkhoven een architectuur café opzetten. “In het architectuurcafé kunnen geïnteresseerden elkaar ontmoeten en kunnen presentaties worden gehouden” aldus Alkhoven. Niet alleen het café zal fungeren als bron om kennis te verspreiden in het nieuwe jaar. Volgens de nieuwe directeur zal het centrum verder gaan met zich aansluiten bij evenementen, maar vormen rondleidingen nog altijd de basis van het DAC. Ook hierbij is het een doel om meer mensen te betrekken: “Ik wil studenten enthousiasmeren en samen in debat gaan over actuele maatschappelijke uitdagingen die voor ons staan”. Zo geeft Alkhoven aan bijvoorbeeld te willen debatteren over stikstof en duurzaamheid.

Alkhoven kijkt uit naar het vervullen van haar nieuwe functie en is momenteel druk bezig met de benodigde voorbereidingen. “Ik ben me al aan het inlezen over hoe de architectuur van Hilversum zich heeft ontwikkeld en wie daar allemaal mee bezig zijn geweest” vertelt ze.  In eerste instantie zal Alkhoven verder gaan met de uitwerking van het programma van haar voorganger. Hier wil ze echter wel nieuwe elementen aan toevoegen. Het is voor Alkhoven erg belangrijk om het kenniscentrum uit te breiden tot een plek voor jong en oud.