Winkelcentrum Kerkelanden heeft 7 september van de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW) de NRW Jaarprijs 2017 in ontvangst genomen, een prestigieuze prijs voor de beste retailontwikkeling in Nederland. Een hele prestatie voor het winkelcentrum dat in 2012 nog is uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Hilversum.

Winkelcentrum Kerkelanden, eigendom van Dela Vastgoed, heeft zich in de afgelopen 2,5 jaar getransformeerd tot “dé huiskamer van de wijk”, een benaming voor het winkelcentrum waar de jury volledig achter staat. Aster Leuftink, communicatiemanager van de NRW, benadrukt hoe belangrijk de jury de samenwerking vindt tussen de bezoekers, de ondernemers en de architecten van het gebouw. “Het winkelcentrum kan prachtig zijn herontwikkeld, maar de bezoekers en ondernemers maken het winkelcentrum tot de sfeervolle plek die het is, en dat is de samenwerking die de NRW wil zien”, zo vertelt Leuftink over het beoordelingsproces van de jury.

Onderneemster Jose Kempkes van damesmode winkel Kempkes is zeer vereerd dat het winkelcentrum deze prijs in de wacht heeft gesleept. Kempkes, een echt Hilversums familiebedrijf, is al sinds 1972 gevestigd in het winkelcentrum. “De NRW Jaarprijs is een erkenning voor het werk dat we verrichten in dit winkelcentrum”, aldus Jose Kempkes. Volgens Kempkes was het winkelcentrum destijds erg verpauperd, en vanuit de ondernemers ontstond er een roep tot herontwikkeling. Kempkes is meermaals naar Dela Vastgoed en de gemeente gestapt, wat leidde tot herontwikkeling in 2015. Om nu een prijs te ontvangen voor de beste retailontwikkeling in Nederland is voor Kempkes een kers op de taart.