De Tomingroep uit Hilversum gaat voor het eerst in 25 jaar het jaar afsluiten met een tekort van ruim twee miljoen euro. Het bedrijf kan het tekort zelf opvangen, maar een reorganisatie en een doorontwikkeling is wel nodig.

Verschillende redenen zoals langdurige zieken en veel extra inhuur van uitzendkrachten zijn verklaringen voor dit tekort. Ook blijken werknemers uit de Participatiewet duurder te zijn dan voorzien was, laat algemeen directeur Ivo Korte weten aan het gemeentebestuur. De banen van de werknemers uit de Wet Sociale Werkvoorziening komen niet in gevaar.

De Tomingroep heeft een goede financiële basis, waardoor er ruimte is voor doorontwikkeling en investeringen. Het bedrijf wil vooral toekomstbestendige werksoorten creëren. Berti Liemberg, marketing en communicatie Tomingroep: “Wat wij heel graag doen is het zorgen dat werknemers op een plek zitten waar ze het beste tot hun recht komen. Dat kan bijvoorbeeld intern bij onze eigen bedrijfsonderdelen zoals Groen, De Kringloper of Verpakken, of extern bij bedrijven in de regio.” Het bedrijf, sociaal ondernemer, zorgt voor veel werkgelegenheid. Met bijna tweeduizend werknemers, waarvan een vierde deel een afstand heeft tot de arbeidsmarkt, zijn ze de grootste sociale ondernemer in de regio. Ze nemen mensen aan uit de Participatiewet, hierdoor is de Tomingroep goed voor de maatschappij. Ze zorgen voor passend werk voor mensen die ondersteuning nodig hebben.