De uitbreiding van de J.H. Donnerschool in Hilversum is 18 oktober eindelijk afgerond. De school is heel erg tevreden met het resultaat. Deze school is er speciaal voor leerlingen die in het normale onderwijs vastlopen en extra hulp en begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld bij hoe ze zich moeten gedragen.

De wens om uit te breiden was al erg lang aanwezig op de school doordat het aantal leerlingen groeide en er dus meer ruimte nodig was. De start van het project is ongeveer 2,5 jaar geleden, ze begonnen met het inzamelen van geld om de uitbreiding te kunnen financieren. De Gemeente heeft geld beschikbaar gesteld maar er is ook geld gekomen uit diverse fondsen zoals Stichting Bijzondere doeleinden en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Waarom de school is gaan uitbreiden heeft meerdere redenen, zo zegt de directeur van locatie Hilversum Suzanne Dukel: “Het plan was om kinderen op de Donnerschool meer ruimte te geven om zich te kunnen ontwikkelen, maar verder was het ook de bedoeling om onderwijs en zorg perfect te kunnen combineren. Het is ook allemaal super gelukt, we hebben er een aantal ruimtes bijgekregen dus nu kunnen we naast onderwijs ook een stukje zorg en behandeling geven.”

De Donnerschool is na deze uitbreiding nog niet klaar, de volgende ambities liggen alweer op tafel. “Wij willen heel erg graag een nieuw schoolplein, dat is echt een ambitie van ons. Wij willen namelijk dat de kinderen lekker kunnen spelen, maar ook motorisch kunnen ontwikkelen, dus dat is onze volgende stap”, zegt Suzanne Dukel.

Wat de kinderen op de school er zelf van vinden is nog niet duidelijk. “Het is moeilijk om te zeggen wat de kinderen van de veranderingen vinden, wat ik wel weet is dat de kinderen wel heel erg blij zijn met de nieuwe spullen en ruimtes en ze vinden het ook mooi. Verder zijn ze er heel erg in geïnteresseerd; elke keer dat er wat nieuws kwam, kwam iedereen kijken, vooral bij het bouwproces”, zegt Suzanne Dukel.