Tachtig bewoners van woondienstcentrum De Boomberg moeten verhuizen. Wegens een ingrijpende verbouwing gaat het gebouw aan de Vaartweg in Hilversum een jaar dicht. De verhuizing vindt de eerste twee weken van december plaats en de tijdelijke verblijfsplaats is het St. Carolushuis.

Om de bewoners niet te belasten met de verbouwing, verhuizen zij en de medewerkers van HilverZorg naar het St. Carolushuis. Vooralsnog heeft de verbouwing een grote impact op de bewoners. “Een verhuizing is ingrijpend. De bewoners geven dat ook aan en daar hebben wij alle begrip voor. We doen ons best om die emoties op te vangen, maar daarnaast het verhuisproces ook in alle opzichten te faciliteren”, geeft Renée Godschalk, communicatieadviseur HilverZorg, aan.

Ilona Derks, communicatieadviseur Habion, zegt dat De Boomberg een traditioneel verzorgingshuis is en niet meer voldoet aan de wensen van de huidige bewoners en de toekomstige bewoners. Er zijn verschillende bijeenkomsten geweest waar de bewoners aangaven meer zelfstandigheid te willen: een eigen plekje zoals een appartement met een slaapkamer en keuken, maar wel met gemeenschappelijke ruimtes waar mensen samen kunnen komen. In deze gemeenschappelijke ruimtes komt een familiekamer, een keuken, een huis theater en een werkplaats.

Op de dag van de verhuizing gaan de bewoners een dagje uit. HilverZorg zorgt er dan voor dat alle spullen overgaan. Op het moment dat de bewoners terugkomen worden zij verwelkomd in een volledig ingerichte kamer.