HILVERSUM – Hilversum stond de hele week in het teken van stichting Muziekids. Deze Hilversumse stichting haalt geld op om muziekstudio’s te bouwen voor kinderen in ziekenhuizen. Afgelopen week hebben ze op verschillende manieren geld binnengehaald om deze muziekstudio’s te kunnen realiseren. Het doel is om kinderen blij te maken met muziek. Vrijdag 4 november werd de week succesvol afgesloten met het benefietconcert.

Het is al donker als het benefietconcert begint en de regen drupt zachtjes. Midden op het Marktterrein staat een grote partytent waar de luide klanken van de muziek uit klinken. Buiten staan wat mensen in groepjes bij elkaar. Aan het begin van de partytent staat een tafel waar je muntjes voor consumpties kunt kopen. De tent staat behoorlijk vol met mensen, maar toch is er nog genoeg ruimte. De ruimte is versierd met grote kroonluchters en hier en daar wat statafels. De kroonluchters zorgen voor een fijne, gezellige sfeer. Overal op de statafels staan biertjes en glazen wijn. Mensen staan er lachend omheen en bewegen op de muziek.

De muziek op de achtergrond wordt gespeeld door de Hilversumse band Road to Roam. De liedjes slaan goed aan want de mensen bewegen steeds losser op de muziek. Als ze het liedje ‘Sex on Fire’ spelen, gaat het publiek los. Zowel de kleine kinderen tot de oudere mensen, iedereen lijkt het naar z’n zin te hebben. De drummer geeft zijn drumstokken aan een meisje uit het publiek dat haar geluk niet op kan. Iedereen gaat steeds dichterbij het podium staan.

Na het geweldige, opbeurende optreden van Road to Roam is het de beurt aan Kenny B. Het heeft even geduurd vertelt de presentatrice, want eigenlijk zou hij een uur geleden het podium al moeten betreden. Het is hem vergeven want bij opkomst steelt hij de show al. Met zijn kenmerkende dreadlocks en zonnebril, komt hij zingend het podium op lopen. Het genre wat hij speelt is vooral reggae muziek. Iets heel anders dan wat hiervoor te horen was. De dansende mensen bewegen nu langzamer op de flow van de reggae liedjes. Regelmatig geeft Kenny B even een handje of high-five aan iemand in het publiek.

Zijn bekendste liedje ‘Parijs’ bewaart hij voor het laatst. Om er echt een feestje voor de kinderen van te maken, vraagt hij de kinderen het podium op te komen. De backstage-crew laat weten dat er ongeveer tien kinderen het podium op mogen komen. Binnen no-time staan er echter al een stuk of 30 kinderen om Kenny B heen. Met een grote lach op hun gezichten zijn ze helemaal klaar om het liedje met volle borst mee te zingen. Het liedje start en de kinderen zingen luid mee. Ze sluiten af met twee buigingen en Kenny B zorgt voor een daverend applaus. Zelf zingt hij het liedje nogmaals maar dan alleen. Na zijn optreden loopt hij in plaats van naar backstage, het publiek in. Hij neemt de tijd om op de foto te gaan met de kinderen en de rest van het publiek. De presentatrice vertelt enthousiast wat voor goede artiest hij is. Een applaus volgt.

Nu is het de beurt aan Edsilia Rombley. De ‘lady of soul’ betreedt het podium met twee danseressen die uitbundig mee dansen op de muziek. Edsilia zingt echte meezing liedjes en maakt er een feestje van. Vooral de dames in het publiek zijn bij haar optreden enorm enthousiast. Met een grote lach zingt Edsilia Rombley de liedjes en de danseressen doen even vrolijk mee.

De sfeer tijdens het benefietconcert is de hele avond vrolijk en feestelijk. Iedereen lijkt het naar z’n zin te hebben. Het publiek zingt mee onder het genot van een biertje of een wijntje en dansend staat iedereen in de zaal te genieten. Het feit dat de leeftijdscategorieën zo breed zijn, maakt het voor iedereen gezellig.