HILVERSUM - Op zaterdag 15 september vindt de Brocante Markt plaats op Kerkbrink, het plein voor het museum. De markt begint om 10 uur en duurt tot 17 uur 's avonds. Diverse kunstartikelen en meer worden verkocht en de markt bestaat uit 35 kramen.

De zesde editie van de Brocante Markt belooft weer een groot succes te worden. De Brocante markt biedt vooral veel kunstwerken en verzamelingen van verzamelaars. Artikelen zoals schilderijen en sieraden zijn zeer waarschijnlijk te vinden tussen de kramen en aan tweedehands boeken ook geen gebrek. Verder zijn er nog wat lifestyle artikelen en brocante kledingstukken te verwachten.

De eerste editie van de Brocante markt werd in 2012 georganiseerd op de Groest. Door een succes werd de markt daarna twee keer per jaar gehouden en soms doen er ook andere winkels uit de buurt aan de markt mee. De Brocante markt trekt vooral veel gerichte bezoekers aan. Mensen die specifiek zoeken naar collecties voor hun verzameling, of mensen die op zoek zijn naar bijzondere kunst. Er komen natuurlijk ook veel mensen gewoon even langs om te snuffelen en rond te neuzen. Gea van Vulpen, de vrouw die de markt organiseert, omschrijft de sfeer op de markt als ontspannend: “Mensen nemen de tijd om al het moois wat ze zien te bewonderen en hebben geen haast’’, aldus de organisator. Zaterdag 15 September begint de markt om 10 uur ’s ochtends op Kerkbrink, het plein voor het museum.