HILVERSUM – Uit onderzoek van de Fietsersbond is gebleken dat het één op de vijf fietsende treinreizigers niet altijd lukt om een stallingsplek voor hun fiets te vinden op of bij een station. Wim Bot, (inter)nationaal beleidsadviseur van de Fietsersbond, meldt dat het aanbod van stallingen nog steeds tekortschiet, ook al zijn de meeste fietsers tevreden met de nieuwe stallingen die zijn geplaatst.

Ook op station Hilversum staat het propvol met fietsen. De gemeente meldt dat zij fietsen verwijderen die op het Stationsplein niet in een rek gestald staan. Deze fietsen worden vervolgens verplaatst naar fietsrekken langs het spoor. Verder wordt de handhaving bij het station verscherpt, omdat er volgens de gemeente veel fietsers zijn die zich niet aan de afspraak houden.

De Fietsersbond is tegen het verplaatsen van fietsen als er geen plek meer is, tenzij de fietsen echt buiten de stallingen staan en het anderen hindert. Hierom heeft zij een meldpunt opgericht op de website, waar u een klacht of melding kunt indienen over het stallen van een fiets bij uw station.

Het meldpunt kunt u hier vinden: https://www.fietsersbond.nl/nieuws/meldpunt-stationsstallingen/