Mark Voerman, projectontwikkelaar bij Dennenborgh B.V., komt met een initiatief voor het bouwen van veertien twee-onder-een-kapwoningen op het al jaren braakliggende terrein aan de ‘s-Gravelandseweg, in Hilversum. Begin 2019 worden de woningen opgeleverd.

Momenteel ligt het bestemmingsplan ter inzage bij de gemeente, waar er de komende weken nog op gereageerd kan worden door omwonenden en eventuele concurrenten, Sasja Schermer, woordvoerder van Nicolien van Vroonhoven bevestigt dit: “Het klopt dat er een plan ter inzage ligt, maar ik kan verder niet dieper in detail treden.” Volgens Voerman is dit slechts een formaliteit. “Aan dit bouwproject is twee jaar gedegen en zorgvuldige voorbereiding vooraf gegaan. We hebben al toestemming van de gemeente, de vergunning is rond, maar omwonenden moeten de kans krijgen op het plan te reageren.”

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de gemeente Hilversum (Duurzaamheidsplan Hilversum 2016-2020). Hier speelt Voerman op in: “De woningen worden  geheel aardgasloos gebouwd en opgeleverd. Daarnaast zullen ze  worden uitgerust met zonnepanelen. Zelfs wordt er voor warmtetoevoer in het huis gebruik gemaakt van aardwarmte. We  lopen zeker tien jaar voor op bestaande nieuwbouwwijken.”

In het voorjaar van 2018 start de bouw en tevens de verkoop van de woningen. “Bij groen licht gaan we gelijk aan de slag. Ik verwacht veel animo voor de woningen, het is een prachtige locatie en ze worden gebouwd met oog op de toekomst,” aldus Voerman.