HILVERSUM – Het is een kabaal van jewelste op het Marktplein op deze grijze dag. Auto’s scheuren langs, het grote bouwproject van de foodhall is bezig en er wordt ook nog een tent opgebouwd. Ondertussen klinkt uit een huis aan de overkant van de weg een zacht geluid. Het is het geluid van een boor. In dit monumentale pand op de Naarderstraat zijn de voorbereidingen voor het beginnen van een wijnbar in volle gang, maar zien de bewoners zo’n wijnbar zitten?

Het idee om een wijnbar te openen in het pand komt van Edwin Spitsbaard. Spitsbaard is eigenaar van het naastgelegen tapasrestaurant Vida. Het is de bedoeling dat de zaak in maart open gaat. Aan de overkant is de bouw van de Foodhall MOUT bezig. In die foodhall op het Marktplein zal de Gooise Bierbrouwerij zich gaan vestigen.

Bij het pand loopt Sonja Boom haar hond uit te laten. Ze loopt regelmatig langs het huis, maar over de plannen voor een wijnbar had ze nog niets gehoord: “Nee, ik wist helemaal niet dat hier een wijnbar gaat komen. Ik vind het wel leuk, want het is iets dat deze buurt kan gebruiken. Die leegstand zag er ook niet goed uit.”

Ook Gerda de Vries is blij dat er eindelijk iets met het pand wordt gedaan, maar over de bestemming is ze niet heel positief: “Ik vind het zo jammer dat het zich specifiek richt op wijn. Ik had het leuker gevonden als er een algemener iets in was gekomen. Een lunchroom had ik wel leuk gevonden.”

Ook over het feit dat het zich richt op een alcoholische drank is De Vries niet heel positief: “Waarom moet het weer iets met alcohol zijn? Hier aan de overkant komt al een bierbrouwerij, dus er komt hier wel veel van hetzelfde. Ik hou persoonlijk ook helemaal niet van wijn.” Boom staat daarentegen iets positiever tegenover wijn: “Ja, ik ben wel een wijnliefhebster. Een favoriet? Dat is dan toch de Nieuw-Zeelandse witte wijn”

Over de locatie hebben ze zo hun twijfels. Boom: “Ik weet niet of dit een goede locatie is, want heel veel mensen komen hier niet langs als ze door het centrum van Hilversum lopen. Maar misschien dat dat verandert als het Marktterrein volledig verbouwd is.” De Vries sluit zich daar bij aan: “Deze plek ligt gewoon uit de richting. Het is helemaal niet logisch om hier langs te lopen. Maar goed, wie weet verandert dat als de bouw hiertegenover klaar is.”