Op 17 oktober vindt de derde editie van het ‘Groot Goois Dictee’ plaats in het Raadhuis. Dit dictee staat in het teken van het Gooi en steunt projecten voor laaggeletterden.

Het dictee is een initiatief van Lionsclubs ’t Gooi en Hilversum in samenwerking met de Bibliotheek Hilversum. Het evenement heeft een tal van sponsoren, zoals het Gemeentebestuur van Hilversum, van Gestel Optiek en Meester en Kuiper Accountants.

De opbrengst van onder andere het inschrijfgeld en de donaties van de sponsoren gaat naar organisaties die laaggeletterden helpen, zoals het DigiTaalhuis, waar workshops en begeleiding aan laaggeletterden gegeven worden.

NH-tv zendt het evenement – gepresenteerd door Maureen du Toit – live uit. Raymond Serré heeft de tekst geschreven, hij heeft eerder als nieuwslezer bij de NOS gewerkt. Het dictee zal gaan over ’t Gooi: zowel de geschiedenis als de actualiteit.

Deelnemers die zich op de website ingeschreven hebben, worden vanaf 19:30 verwacht. Hier kunnen de deelnemers zich registreren. Om 19:45 verwelkomt burgemeester Broertjes alle schrijvers en legt hij het programma en de spelregels uit. Om acht uur begint het dictee, dat ongeveer 45 minuten zal duren. Na afloop van het dictee kijkt de jury de dictees na en maakt hierna de uitslag bekend. De jury zal bestaan uit Pieter Broertjes, Peter Schans, redactiechef van Gooi & Eemlander en Els Brons van de Bibliotheek Hilversum, aldus Raymond Serré. Aansluitend volgt de prijsuitreiking waarvoor door de sponsoren drie prijzen beschikbaar zijn gesteld.