Feest was het zaterdagavond in De Koepel, de organisatie Versa Welzijn organiseert discoavonden in Hilversum, voor mensen met een beperking.

“Sander zegt al zijn afspraken af, voor een avond als deze”.  Dit zijn de woorden van Felicia van den Hout, 52 jaar en de moeder van Sander die autisme heeft. Deze georganiseerde avonden zijn belangrijk voor de kinderen. Maar ook voor de ouders,  die steun bij elkaar vinden en die elkaar net iets beter begrijpen dan de “normale” ouder.

Versa welzijn bestaat uit vrijwilligers, die avonden zoals deze organiseren. Er zijn weinig subsidies voor activiteiten vanuit de gemeenten voor mensen met een beperking waardoor alles vanuit Versa gesubsidieerd wordt. De vrijwilligers hebben een tekort aan mensen eze krijgen niet de hulp die nodig is van de gemeente. Sanne Bos, vrijwilligster bij Versa Welzijn “De gemeentes staan te weinig stil bij hoe belangrijk zo’n disco avond is voor de kinderen.  Ze zouden meer moeten subsidiëren voor deze activiteiten. En ook aandacht geven aan kinderen met een beperking die door veel mensen in een hokje worden geplaatst.  Ik zeg altijd, als je blij wil worden moet je naar deze disco komen, geluk en vreugde straalt ervan af.”