Aan de Anthony Fokkerweg in Hilversum-Oost werkt woningcorporatie Dudok aan sociale huurappartementen die binnenkort op de markt komen. De appartementen zijn bedoeld voor starters. Ook komt er een gezondheidscentrum.

Op de kruising van de Anthony Fokkerweg en de Minckelersstraat komen 26 sociale huurwoningen, met daaronder een gezondheidscentrum van 1300 m2. Op de site van Dudok Wonen staat dat deze appartementen zullen bestaan uit een mix van studio’s en tweekamerappartementen. In het gezondheidscentrum, dat zal worden gehuurd door Medisch Centrum Liebergen, vestigen zich in ieder geval een aantal huisartsen, een apotheek en een fysiotherapiepraktijk. De keuze voor een gezondheidscentrum was volgens senior projectmanager Paul Hendriks van Dudok Wonen gebaseerd op een studie die aantoonde dat er veel vraag was naar een uitgebreid gezondheidscentrum in Hilversum-Oost.

Naar verwachting zullen de huurwoningen eind 2017 nog op Woningnet terechtkomen, begin 2018 zal de bouw voltooid zijn. Bouwbedrijf Vink + Veenman gaat hiervoor zorgen. De architect voor dit project is MIX Architectuur. “De contrasten tussen de twee straten komen op de hoek samen in een nieuw markant gebouw, dit is eigenlijk een chique manier om te zeggen dat het een goede hoekinvulling is naast de nieuwbouw van de Anthony Fokkerweg”, aldus Hendriks.

Verder is er bij het bouwen van de woningen ook gelet op duurzaamheid, volgens Hendriks komen er zonnepanelen en is de isolatie goed. De appartementen zijn specifiek bedoeld voor starters. Op de vraag of een zorgcentrum niet juist ouderen aantrekt antwoordt hij dat de vraag naar starterswoningen zo groot is dat Dudok Wonen zich daar geen zorgen om maakt.