Tamoil, op de Zoutmanlaan 5, is het eerste tankstation in Hilversum waar het mogelijk is om de nieuwe duurzame Neste My Renewable Diesel te tanken. Op dinsdag 29 oktober is de pomp feestelijk geopend door de gemeente Hilversum en de Tomingroep, die ook het groenonderhoud in de stad verzorgt onder de naam Stads Beheer Service (SBS). Niet alle SBS auto’s zijn elektrisch leverbaar en daarom gebruiken ze de Neste MY Renewable Diesel als tussenstap. Wethouders Arno Scheepers, van Openbare Orde, en Jan Kastje, van Duurzaamheid, hadden de eer om de eerste SBS auto te tanken met de Neste MY Renewable Diesel.

De vernieuwde diesel is aanzienlijk minder belastend voor het milieu. Het is een emissiearme en fossielvrije diesel, waardoor de CO2-uitstoot tot wel 90% minder is. Ook komt er 33% minder fijnstof vrij. Daarnaast is deze brandstof gemaakt van plantaardige oliën en afval dat niet geschikt is voor menselijke consumptie. Een groot voordeel is dat deze brandstof geschikt is voor alle dieselmotoren. Dus voor zowel personenauto’s, motoren, vrachtwagens en schepen. Aanpassingen aan de motor zijn niet nodig en dat bespaart een hoop extra kosten. Neste My Renewable Diesel zal ongeveer twintig cent duurder zijn dan gewone diesel.

Wethouder Jan Kastje, zegt: “De gemeente heeft als doel dat in 2050 Hilversum klimaatneutraal is. We zijn daarom heel erg blij met dit initiatief. Hierdoor zijn we weer een stapje dichterbij. Daarnaast is het ook een goede stap voor de verbetering van de luchtkwaliteit.”

Jeroen Buijk, retailmanager bij Tamoil, zegt: “Tamoil probeert zo duurzaam mogelijk te zijn. We hebben ons eigen zonnepark waar we energie mee opwekken. Deze energie gebruiken we om bijvoorbeeld onze gebouwen mee te verwarmen. Ons doel is om volgend jaar vijftig tankstations te voorzien van de Neste MY Renewable Diesel.”