HILVERSUM – De wereld is tegenwoordig veel bezig met duurzaam wonen, omdat de “gezondheid van de wereld” steeds meer achteruit gaat. Het is dus van groot belang dat wij met zijn allen meehelpen aan het verbeteren van de natuur en omgeving. Hoe dat in Hilversum in zijn werk gaat? Daar heeft Olaf Streutker, fractievoorzitter van het CDA wel iets over te zeggen.

Wij hebben echt ambities om hier stappen in te maken. Het woord rentmeesterschap is één van de kernbegrippen van onze partij en daar zit voor mij ook het woord duurzaamheid in. Vandaar dat ik zeg dat dit iets is, waar wij als CDA ons ook druk over moeten maken. Er is maar één wereld, dus laten we ervoor zorgen dat die goed blijft”, aldus meneer Streutker.

Aan een tekort van duurzame projecten kan het niet liggen. Streutker vertelt namelijk over verschillende energiezuinige projecten in Hilversum: “Hilverzon is één van onze duurzame projecten. Dit is een maatschappelijk initiatief dat zich inzet voor zonne-energie en duurzaam wonen. Ik denk dat er in de afspraken met woningbouwcorporaties ook duurzaamheidsafspraken zitten. Over dit project is meer te vinden op www.hilverzon.nu. Wij willen ook duurzame maatregelen nemen voor ons gemeentehuis. Dat betekent dat wij onder andere zonnepanelen en ledverlichting bij de straatlantaarns krijgen.”

Gevraagd naar hoe hij denkt dat Hilversum duurzame stappen mogelijk kan maken, heeft Streutker daar het volgende op te zeggen: “Door ons duurzaamheidsprogramma worden hier wel echt stappen in gemaakt. Zonnepanelen kun je hier vergunningsvrij plaatsen en dan heb je ook nog eens geen kosten. Zo wordt dat dus gestimuleerd. Ook is er een duurzaamheidsfonds. Dat betekent dat je geld kunt lenen om die maatregelen te nemen, als je zelf geen geld hebt om die investering te kunnen doen.”