Afgelopen woensdagavond vond de Hilversum100 plaats, waar prijzen worden uitgereikt voor beste duurzame initiatieven. De gemeente Hilversum wil het goede voorbeeld geven door de Hilversum100 elk jaar te organiseren, waar de burgers en de gemeente samen kunnen werken.

Door de Hilversum100 wil de gemeente streven naar een duurzame en energie-neutrale samenleving. Dit speelt namelijk een grote rol in de samenleving van vandaag en de ontwikkelende vraag in bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Jan Kastje, wethouder van klimaat en energie, wil met de gemeente het goede voorbeeld geven in Hilversum en streeft in 2020 naar een energie-neutraal en duurzaam raadhuis. “Ik hoop dit jaar naar de raad te gaan en het voorstel te doen voor het duurzame raadhuis. Het karakteristieke raadhuis blijft zoals het is, maar dan wel met een nieuw duurzaam jasje. Als we van onze inwoners vragen energie-neutraal te worden moeten wij als gemeente het goede voorbeeld geven”, aldus Jan Kastje.

In totaal werd er 31,000 euro aan prijsgeld verdeeld over tien projecten. De grootste prijs van vijfduizend euro ging naar Het Groene Clubhuis van Bertus Wiggerts kreeg samen met De Proeftuin de Buitenhof door Wietse Bakker, Toma van den Bosch en Eva Vos.