EAT | TECH | KITCHEN exposeert tijdens de Dutch Media Week in het Instituut voor Beeld en Geluid. De Dutch Design Week is het mediafestival van Nederland waarbij het gaat om de impact van de media op ieders leven. Na een vaste installatie bij IDFA Doclab in 2018 hebben de makers, Klasien van de Zandschulp en Emilie Baltz, EAT | TECH | KITCHEN getransformeerd tot een reizende installatie. De eerste stop is bij het Instituut van Beeld en Geluid.

Op de tweede verdieping hebben zij een ruimte gecreëerd met kruisende strepen op de vloer die doorlopen op de muur. De interactieve voedsel-installatie presenteert jouw onlinebestaan op een “futuristisch dienblad.” De installatie is gebaseerd op de ideeën van het boek “La cucina futurista” uit 1932. Daarin voorspelden futuristen een hightech toekomst. De schrijver stelde daar een wetenschappelijke kookkunst tegenover. Aangezien we nu in die ‘toekomst’ leven, besloten Van de Zandschulp en Baltz hier iets van te maken. Een chatbot nodigt je uit om je angsten en dromen te delen. Op basis daarvan stelt de robot een recept samen.

Juliette Jansen is programmacoördinator voor makers van het Instituut van Beeld en Geluid. “Blijf kritisch, is voor mij boodschap”, vertelt Jansen. “Ik wil graag jonge makers betrekken bij nieuwe projecten, hen de kans geven om hun werk te laten zien”, aldus Jansen.

De expositie is te zien tot en met zondag 13 oktober bij het Instituut voor Beeld en Geluid.