De gangen van het ouderencomplex Amaris Gooizicht zijn versierd met onder andere portretten
van verschillende bloemsoorten, pentekeningen en houtskooltekeningen. De familie van Dijk stelt
daar haar expositie ‘’Een fractie van Schoonheid’’ tentoon. Een viooltje, zo dichtbij gefotografeerd
dat je de fluwelen glans op het blad ziet zitten, muntbladeren waar het ochtenddauw nog op zit en
een roos in volle bloei. Wat de bloemportretten zo bijzonder maakt, is dat alle portretten zijn
gemaakt met een iPhone 4S. De familie Van Dijk hoopt met haar eigen kunst een diepzinnige
boodschap over te brengen.

Michelle van Dijk heeft haar familie geïnspireerd mee te doen met de expositie. Haar eerste expositie was voor een dementerende vrouw. ‘’Zij had zo veel mooie kunstwerken, daar wilde ik heel graag iets mee doen,’’ vertelt Van Dijk. De mevrouw kwam te wonen in de Boomberg en daar kregen ze de gelegenheid om de kunstwerken te exposeren. Van Dijk heeft hierna voor zichzelf een expositie georganiseerd in de Boomberg. Vervolgens zocht ze verder naar andere plekken om haar werk tentoon te stellen. Ze bedacht zich dat ze nog veel foto’s van bloemen op haar telefoon had staan, waar ze eigenlijk wel iets mee wilde doen. Ze heeft haar wens werkelijkheid gemaakt en stelt nu haar eigen werk, samen met haar familie, tentoon. Zo laat Jeffrey van Dijk, de neef van Michelle van Dijk, zijn krijt-, houtskool-, en pentekeningen zien. De tante van Michelle, Marja van Dijk, exposeert haar haiku’s en met telefoon genomen bloemen foto’s . 

Onder elke foto staat een kleine, handgeschreven tekst. Deze tekst ondersteunt het gevoel dat de foto in je naar boven brengt. ‘’In de wei sta jij zo uitgebloeid, wachtend op de wind,’’ staat in een gekruld handschrift geschreven onder het portret van een uitgebloeide paardenbloem. ‘’Een donkerkleurend hart. Water, liefde en lucht laten je sprankelen,’’ schrijft Van Dijk onder de foto van een bloeiende geranium. 

Van Dijk hoopt door middel van haar kunst anderen te kunnen inspireren. ‘’Ik denk dat er groei is tot in het oneindige. Deze groei kan eeuwig nieuwe vormen vinden, waar vertrouwen is en liefde voor zichzelf,’’ vertelt de exposant. Van Dijk houdt van diepzinnigheid en mensen aan het denken zetten. Zelf is ze geïnspireerd door de Onze Lieve Vrouwetoren in Amersfoort. ‘’Toen ik de kerk zag, viel het licht zo ontzettend mooi, dat het een donkerte was geworden tegen de blauwe lucht en je niet eens meer kon zien dat het een kerk is.’’De foto van deze kerk exposeert ze dan ook, omringd door foto’s van witte bloemen.

Michelle wil als het ware ‘’een schopje geven’’ tegen het geloof in de kerk. Ze vindt dat iedereen zijn eigen geloof moet leven, maar gelooft zelf dat alle godsdiensten samen één zijn. ‘’Het is belangrijk dat iedereen elkaars godsdienst respecteert. Voor de mensen die dit niet doen vind ik het jammer, maar zelf wil ik niet zo leven.’’

De expositie is nog te zien tot 26 november in het Amaris Gooizicht, daarna exposeert Van Dijk haar werk in het Beukenhof in Loosdrecht en de Egelantier in Hilversum.