De City Closure Party, het afscheidsfeest van bioscoop City in Hilversum vindt zaterdag 7 oktober plaats. Een week voordat de sloopkogel door het gebouw gaat. Volgens de organisatoren van het feest is de City voor veel Hilversummers een icoon vol herinneringen.

Vier vrienden die elkaar al 15 tot 20 jaar kennen organiseren het feest in de City bioscoop. De bioscoop is sinds 2015 niet meer gebruikt om films te draaien en het gebouw op de Herenstraat gaat volgende week tegen de vlakte. Eén van de vier vrienden, Casper Landeweerd, is eigenaar van het vastgoedbedrijf Eliza Vastgoed, (ook gevestigd in Hilversum) die het gebouw heeft gekocht. Zo raakten de vrienden aan de praat over de herinneringen aan deze oude ontmoetingsplek. Om alle Hilversummers die hier vroeger naar de film zijn geweest een kans te geven om nog een laatste keer naar de bioscoop te gaan, is er aanstaande zaterdag een afscheidsfeest.

In de drie zalen draaien ze verschillende muziekgenres. Hitjes, disco en house zal van 21.00 tot 03.00 in de oude zalen te horen zijn. Medeorganisator Frank Tollenaar vertelt: “Het was een beetje een experiment, maar we zijn inmiddels al van één naar drie zalen gegaan! Er kunnen 600 mensen naar het feest en we zijn bijna uitverkocht, we verwachten dat vrijdag alle kaarten verkocht zijn.” De zalen moesten natuurlijk leeg, alle bioscoopstoelen zijn verkocht en de opbrengst van ruim 5000 euro is gedoneerd aan Leergeld Hilversum-Wijdemeren.