HILVERSUM - De aftrap van het project Luierinzameling van organisatie GAD heeft eergisteren plaatsgevonden bij Kinderdagverblijf De Notenbalk. Volgens de organisatie, die zich inzet voor het gescheiden inzamelen van huishoudelijk afval, gebruikt een kind gemiddeld 150 luiers per maand, wat goed is voor 22 kilo restafval. De luiercontainers moeten bijdragen aan een betere recycling, voor een betere toekomst.

Inmiddels zijn er zestien speciale luiercontainers geplaatst bij kinderdagverblijven in de regio, waaronder acht in Hilversum. De containers zijn te herkennen aan de turqouise kleur en het luier-icoon. Wethouder Jan Kastje was eergisteren aanwezig bij de aftrap van het project Luierinzameling.

Grondstoffen- en Afvalstoffendienst (GAD) is een samenwerkingsverband van zeven gemeenten binnen regio Gooi en Vechtstreek. Luiers kunnen ook worden weggegooid bij verschillende scheidingsstations én het mobiele scheidingsstation van de GAD.