Woensdag 4 oktober was het dierendag. Op kinderboerderij de Meent in Hilversum vieren ze dierendag niet speciaal. Kinderboerderij de Meent maakt deel uit van de Meentboerderij. Daarnaast heeft de Meentboerderij ook een melkveebedrijf. Sinds 2011 is de Meentboerderij ook een zorgboerderij. Aandacht voor de dieren staat op de Meentboerderij voorop.

Op kinderboerderij De Meent staan de dieren elke dag in het zonnetje. 4 oktober was het dierendag, maar voor de kinderboerderij is dat geen speciale dag. “Onze dieren krijgen elke dag de verzorging en liefde die ze verdienen”, verklaart Maartje Jansen, eigenaresse van kinderboerderij de Meent.

“Dierendag was een gezellige, drukke dag”, vertelt Maartje. “Ten eerste was het lekker weer, waardoor je veel ouders met kinderen krijgt die met de fiets even langskomen en wat gaan drinken in het nabijgelegen theehuis.” Verder vertelt Maartje over het kinderfeestje dat die dag plaatsvond. “Bij het kinderfeestje krijgen alle kinderen een overalletje aan en gaan ze de hele dag de boerderij verkennen. Dieren verzorgen, een kijkje nemen in het melkveebedrijf en op de trekker zitten, het hoort er allemaal bij.”

Verder vertelt Maartje dat de Meentboerderij ook een zorgboerderij is sinds 2011. Er werken mensen met een beperking, die zich ook wekelijks inzetten voor de beste zorg voor de dieren. Dierendag was dus een normale dag op de kinderboerderij. Wat wel duidelijk wordt is dat de Meentboerderij zich dagelijks inzet om de beste zorg en liefde te kunnen garanderen voor hun dieren.