HilverZon organiseert energiebesparingsavonden in de wijken van Hilversum. Zo krijgen buurtbewoners meer informatie over de isolering van hun eigen huis. Ook zijn energiecoaches aanwezig, die helder advies kunnen geven.

HilverZon probeert op deze manier meer mensen te bereiken over de verduurzaming van Hilversum. Dit plan van HilverZon is niet nieuw. Vorig jaar deden zij ook een poging naar verduurzaming, maar dan bij de mensen thuis. Dit ging niet snel genoeg om het te laten slagen. Dus gingen zij op zoek naar een goed alternatief.

“Vorig jaar hielden wij zo een honderd gesprekken bij de mensen thuis over verduurzaming. Met dat tempo, zou ons plan over tweehonderd jaar nog niet voltooid zijn. Vandaar dat wij het nu op deze manier doen, want we zien dat een groot deel van de Hilversummers hun huizen niet voldoende geïsoleerd zijn. Iedereen is van harte welkom bij deze informatieve avonden,” aldus Erik de Lange, coördinator en energiecoach van HilverZon.

Vanaf deze week zal iedere woensdagavond een energiebesparingsavond plaatsvinden:

Woensdag 30 oktober (vanaf 20.00 uur) Energiebesparingsavond buurtcentrum De Geus (Geuzenweg 84)

Woensdag 6 november (vanaf 20.00 uur) Energiebesparingsavond Astronomische Buurt (De Morgenster, Seinstraat 2)

Woensdag 13 november (vanaf 20.00 uur) Energiebesparingsavond Bloemenbuurt / omgeving Gijsbrecht (De Kleine Lelie, Hilvertsweg 89-91)

Woensdag 27 november (vanaf 20.00 uur) Energiebesparingsavond de Riebeeck (HEELO, Oosterengweg 44 – naast spoorwegovergang)