HILVERSUM – Dit jaar laten zestien kunstbeoefenaars op zaterdag 5 en zondag 6 november hun werk aan de buitenwereld zien. In de Hilversumse Meent is het niet erg druk, het is regenachtig en de mensen blijven daarom binnen. Op nummer vijf aan de Meent is dat echter totaal anders. Het is druk en er zijn vooral veel ouderen gekomen om de kunstexpositie te bekijken. Alle kunst die de kunstenaars hiervoor hebben ontworpen valt onder het thema “Wat zou jij in een doosje willen bewaren?”

De exposanten hebben een doosje gekregen waarin ze dit thema kunnen vormgeven. Ook kinderen van twee verschillende basisscholen in de Meent leveren een aantal kunstwerkjes voor de expositie, die ook tentoongesteld worden. Zo wordt de jeugd al “vroeg betrokken bij kunstzinnige activiteiten”, zoals op de VVV Hilversum website vermeld staat. De flyers voor de expositie, ook bij binnenkomst te verkrijgen, zijn ook loten voor de loterij van zestien kunstwerken, die de kunstenaars beschikbaar hebben gesteld.

Bij binnenkomst is er gelijk een gezellige sfeer. Iedereen praat met elkaar en luistert naar de verhalen van de kunstenaars. Veel bezoekers zijn onder de indruk en de complimenten vliegen in het rond. Op deze expositie zijn er verschillende dingen te zien: foto’s, kleine beeldhouwwerken, schilderijen en nog meer. De ontwerpers staan bij hun eigen tafel en leggen de ideeën achter de kunstwerken uit aan geïnteresseerde bezoekers.

De kunstenaars verkopen de werken voor prijzen tussen de 15 en 175 euro. Van kleine schilderijen tot schilderijen die een halve muur in beslag nemen. Ook hangen er hele aparte foto’s waarop voorwerpen, die tussen stoeptegels gevonden zijn, van heel dichtbij te zien zijn. Ook hangt er een foto waarop een gezwam van heel dichtbij te zien is

Wat veel gebruikt wordt bij deze kunstexpositie, is de natuur. Veel dieren, voorwerpen van het strand of het bos staan op de foto’s, de schilderijen en beeldhouwwerken. Het zijn hele artistieke ontwerpen en foto’s, die de simpele voorwerpen mooi maken. Daarom zegt een oude mevrouw in een rood mantelpakje: “Dat zou ik ook best in een doosje willen bewaren!”

De Hilversumse mensen blijken allemaal erg aangetrokken tot alle mooie kunst die aanwezig is, want veel attributen zijn al verkocht. Zoals de kunstwerken van Jenny Mettendaf, die bijna allemaal uitverkocht zijn. De bezoekers geven de ontwerpers complimentjes als “Prachtig werk!” of “Wauw, je ziet dat hier zoveel werk in is gestopt, deze is vast al verkocht, hè?”

image1-kopie