Hilversum - De foto-expositie ‘Trots!’ van D66 raadslid Anne S. de Jong is nog tot zaterdag te zien in de gangen van het Raadhuis in Hilversum.  De tentoonstelling toont mensen tijdens hun werkzaamheden op de markt in Hilversum

De Jong heeft de mensen van de markt op hun eigen manier op de foto gezet. “Het viel mij op dat de marktkooplieden trots uitstralen en dat ze met hart en ziel hun werk uitvoeren en hun handelswaar verkopen.” Dit heeft hem dan ook het idee gegeven voor de titel: ‘Trots! Mensen van de Hilversumse Markt’.

Sinds de opening op 28 januari heeft De Jong veel positieve reacties ontvangen. De marktlieden worden volgens hem door veel mensen herkend. Daarmee bereikt hij zijn doel voor deze expositie: “Ik wil de markt zichtbaar maken voor de Hilversummers.” Wat er na de expositie met de foto’s gaat gebeuren, weet De Jong nog niet: “Misschien wordt het nog gebruikt voor marketing van de Hilversumse markt of ga ik er een boek van maken.”

Volgens De Jong moeten Hilversummers de aankomende dagen nog eenmaal het Raadhuis binnenlopen: “Je wordt er vrolijk en enthousiast van, om de trotse en vitale mensen van de markt nog eenmaal op deze manier bij elkaar te zien.”