HILVERSUM – Dat het in december altijd extra druk is in de stad, met sint- en Kerstinkopen en kerstmarkten, dat spreekt in iedere stad voor zich. In Hilversum is het extra druk omdat er zo’n 25.000 mensen naar Hilversum komen om een kijkje te nemen in het top2000 café.

Alle tickets voor de dagen dat het café open is, zijn uitverkocht. De toegang van het café is gratis, maar je kunt op de website van Beeld en Geluid kaartjes reserveren, zodat je verzekerd bent van een plekje. Na Kerst is de top2000 te volgen via Radio2.

Vorige week vrijdag werd de top drie van de lijst bekendgemaakt. Rondom de vijver van Beeld en Geluid kwamen de dj’s bijeen en met veel spektakel werden de drie nummers bekendgemaakt die de meeste stemmen hebben gekregen. Op nummer één staat ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen, het is de veertiende keer dat dit nummer op nummer één kwam te staan. Vorig jaar na de aanslagen in Parijs kreeg het nummer ‘Imagine’ van John Lennon zoveel stemmen dat het op nummer één kwam te staan. Op nummer twee ‘Hotel California’ van Eagles en op nummer drie ‘Stairway to heaven’ van Led Zeppelin. De rest van de lijst is nog niet bekend gemaakt, mede doordat nog niet alle stemmen zijn geteld.

Dit jaar werd er een recordaantal stemmen uitgebracht, 6.5 miljoen mensen stemden op hun favoriete nummers. De achttiende editie gaat over twee weken van start, de dj’s draaien een week lang vanuit het museum aan de Media Parkboulevard 1.