HILVERSUM  Het festival Art in the Dark vond afgelopen weekend op en rond de Kerkbrink plaats. Het festival was op vrijdag 9 en zaterdag 10 december tussen 20.00 uur en 01.00 uur te bezoeken. Tijdens deze twee avonden waren er verschillende kunstwerken te aanschouwen en was er ook een projectie van tekeningen te zien op het museum.

Stichting Magdalena, Museum Hilversum en Galerie Hilversum waren de organisatoren van dit festival. Wethouder Wimar Jaeger opende het festival met een korte toespraak en ook burgemeester Pieter Broertjes was aanwezig bij de opening. Op de voorgevel van het museum zorgde het Light-UP collective ondertussen voor een lichtprojectie. Deze projectie bestond uit 3D-tekeningen die op een tablet gemaakt konden worden.

Tentoonstellingen

Het museum zelf was speciaal voor het festival opengesteld en daar konden bezoekers de tentoonstellingen PS Camera en The Displayground bekijken. PS Camera, een tentoonstelling met werk van zestig fotografen, was voor het laatst te zien in het museum. In het oude postkantoor was er een speciale tentoonstelling te zien rondom het thema ‘Art in the Dark’. In het pand waren kunstwerken te zien die veertien geselecteerde kunstenaars hiervoor gemaakt hadden.