IJscoman Thijs van de Lest (32) gaat tijdelijk stoppen met het bezorgen van ijs in Hilversum. Hij reed deze zomer elke dinsdag door het Mediapark. Volgend jaar is de ijsfiets van Thijs weer terug te vinden in het Mediapark. “Ik heb mensen in Hilversum dit jaar horen zeggen: ‘Het is dinsdag, ijsdag!’, dat wil ik erin houden,” zegt hij. Al het ijs van Thijs is honderd procent biologisch.

Het concept van de ijsfiets is erg praktisch voor de bedrijven op het Mediapark, de ijscoman is namelijk bereikbaar op zijn persoonlijke telefoonnummer. Het bleek dan ook een succes te zijn. “Ik fiets sowieso rond, maar ik krijg ook weleens een appje van de VARA of BNN,” zegt hij. “Soms komt er ook een directeur naar buiten die voor het hele kantoor ijsjes koopt, dus dat loopt wel lekker dan.” Naast de bedrijven, voorziet Thijs natuurlijk ook voorbijgangers van ijs.

Het ijsseizoen zit er nu op, maar er zijn nog meer opties voor hongerige Hilversummers in de buurt van het Mediapark. Concepten als deze zijn namelijk steeds vaker terug te vinden. Zo staan er elke doordeweekse dag foodtrucks op het Joop van den Endeplein. Hier kun je allerlei gerechten vinden, zoals Surinaamse broodjes, Vietnamese street food, verschillende soepen en salades.