Filmtheater Hilversum organiseert ook dit jaar weer een film & religie programma tijdens de vastenperiode. In samenwerking met de Regenboogkerk en de Oud-katholieke parochie Sint Vitus toont het Filmtheater elke week op dinsdag een film over lijden en opoffering.

Voor de achtste keer organiseert Filmtheater Hilversum het film & religie programma. Volgens Daniëlle van Nispen van het Filmtheater zijn er elk jaar weer een aantal mooie films rondom dit thema beschikbaar die ze graag vertonen en ook nog eens mooi aansluiten op de vastenperiode. Op 12 maart werd de eerste film uitgezonden in het filmtheater en inmiddels zijn er nog drie films over. Elke film wordt vooraf ingeleid en aan het einde kort nabesproken door Heleen Weimar, Jurjen Zeilstra ( beiden Regenboogkerk) en Wietse van der Velde ( Oud-katholieke Sint Vitus).

De films worden zowel ‘s middags als ‘s avonds uitgezonden op dinsdag in het filmtheater dus is er voor iedereen de mogelijkheid om naar de films te gaan.De films First Reformed, Nu verandert er langzaam iets ( voorpremière) en La Prière zijn al vertoond. In de aankomende weken komen nog drie films langs: Son of Saul, Mary Magdalene en Il Vangelo Secondo Matteo.