Van maandag 23 oktober tot vrijdag 27 oktober zal Filmtheater Hilversum worden omgetoverd tot een heus filmwalhalla voor kinderen, in het kader van het Cinekid Festival. De gehele herfstvakantie draaien er genoeg kinderfilms en worden er andere activiteiten georganiseerd in het Filmtheater.

Filmtheater Hilversum is in de herfstvakantie extra vroeg geopend vanaf  10 ’s ochtends, speciaal om de kinderen te vermaken met puzzels, kleurplaten en een verfijnde selectie van de beste kinderfilms. “Onze programmamaker, Luc Freijer, zorgt er samen met de Cinekid organisatie voor dat er voor elk wat wils is. We vertonen de nieuwste kinderfilms, zoals Dikkertje Dap, die momenteel volle zalen trekt. Verder draaien we kinderfilms die wij het echt de moeite waard vinden, zoals Minoes en Pluk van de Petteflet”, aldus Danielle van Nispen, verantwoordelijk voor de marketing en publiciteit van Filmtheater Hilversum.

Naast het filmprogramma, dat ’s middags volledig in het teken staat van het Cinekid Festival, zijn er genoeg andere activiteiten te beleven in het Filmtheater. Hierdoor kunnen kinderen met hun ouders of opa’s en oma’s de hele middag in het Filmtheater spenderen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld vrijkaarten winnen door mee te doen aan de meet-wedstrijd, waarbij ze de levensgrote giraf van Dikkertje Dap die in het Filmtheater hangt proberen op te meten.

Het Cinekid Festival is een landelijk initiatief van Cinekid. Jaarlijks wordt er in de herfstvakantie, in de Westergasfabriek in Amsterdam en ruim 35 filmtheaters in heel Nederland het Cinekid Festival georganiseerd. Cinekid is een organisatie die zich inzet voor de media-ontwikkeling en ervaring van kinderen. Het Cinekid Festival is een van de manieren waarmee Cinekid dit wil bereiken. Verder organiseert Cinekid het hele jaar workshops in samenwerking met scholen en musea.