HILVERSUM – Wethouder Angelika Pelsink zal op 25 september de expositie #Zie over huiselijk geweld openen. De expositie staat een week op de Kerkbrink. De expositie is gemaakt door fotografe Judith Keessen en bestaat uit 16 portretten van slachtoffers en plegers van huiselijk geweld.

Met deze expositie hoopt fotografe Judith Keessen, zelf ook slachtoffer van huiselijk geweld, het taboe rond dit onderwerp te kunnen doorbreken. “Wanneer iemand mishandeld of misbruikt is, zie je dat niet aan hun uiterlijk.” Om het onderwerp onder de aandacht te brengen heeft de fotografe in samenwerking met steunpunt Huiselijk Geweld de fotoserie gemaakt. “Deze slachtoffers hebben zoveel overlevingsdrang, dat is enorm mooi om op de foto te zetten.” Haar doel is mensen letterlijk en figuurlijk stil te laten staan bij het onderwerp en het maatschappelijk probleem bespreekbaar te maken.

Bij de opening zijn verschillende hulpverleners aanwezig om met mensen in gesprek te gaan over dit onderwerp. Deze hulpverleners zijn van stichting Veilig Thuis, Versa Welzijn en de politie. De expositie is onderdeel van de campagne die Hilversum samen met haar buurgemeenten uit de Gooi- en Vechtstreek opzet tegen huiselijk geweld, kinder- en ouderenmishandeling.

Wethouder Angelika Pelsink zal #Zie op 25 september om 15:30 officieel openen. De expositie zal vanaf 24 september tot en met 1 oktober op de Kerkbrink te zien zijn. #Zie staat momenteel in Huizen en verplaatst maandag naar Hilversum. Daarna verhuist de foto-expositie naar onder andere Naarden, Bussum, Blaricum en Laren.