HILVERSUM - Op de plaats waar nu nog het GAK-gebouw staat, moeten over een paar jaar nieuwe woningen en winkels komen. Dit is onderdeel van de herontwikkeling van het stationsgebied in Hilversum.

Donderdag 13 september startte de sloop in aanwezigheid van wethouders Arno Scheepers en Wimar Jaeger. De eerste sloophandeling werd door Scheepers en Jaeger verricht. Volgens Jorrit Scheffer, de aannemer die de opdracht gekregen heeft het GAK-gebouw te slopen, zal het wel nog even duren voordat het gebouw definitief weg is. Er is namelijk nog altijd asbest aanwezig in het gebouw. Dit hoeft volgens Scheffers niet tot vertraging te leiden. De sloop moet eind januari/begin februari 2019 zijn afgerond. 

In beide plannen (“De Pasage” en “De Zevenstraatjes”) voor de herontwikkeling van het stationsgebied zal het GAK-gebouw plaats maken voor een nieuw bouwblok. Dit maakte de gemeente dinsdag 11 september bekend. Hoe dit eruit gaat zien is nog niet duidelijk. Bij de sloop worden de materialen gescheiden voor hergebruik, daarom zal de sloop ongeveer een half jaar duren.