HILVERSUM – De gemeente en winkelondernemers pakken het belonen van bezoekers anders aan dit jaar. Er zal dit jaar een kleine kans bestaan dat bezoekers beloond worden met een gratis parkeerkaartje. Het college zal meer aandacht besteden aan fietsparkeren om op deze manier de binnenstad positief onder de aandacht brengen.

Floris Voorink, wethouder Centrum en verkeer meldt dit deze week in een wethoudersbrief. Zowel Jan Kastje (GroenLinks) en Jan de Wit (ChristenUnie) zijn hier ontzettend blij mee en vinden het een verbetering van het initiatief van afgelopen jaar. Beide fractievoorzitters waren verbijsterd dat zowel de gemeente als de winkeliers het autogebruik in Hilversum stimuleerden door de het uitdelen van gratis parkeer kaartjes.

Bezoekers die in december 2015 meer dan 25 euro besteedden aan winkelen kregen als beloning een gratis parkeerkaartje voor het eerste kwartaal van 2016. Zowel de ChristenUnie als GroenLinks waren het hier niet mee eens en deelden ledlampjes uit aan fietsers als tegenreactie. Ondanks dat het uitdelen van parkeerkaartjes volgens Voorink een een succes was, zal het dit jaar niet herhaald worden. Hilversum blijft wel zoeken naar de beste manier om op een gastvrije manier bezoekers te ontvangen. Daarom zal er dit jaar extra aandacht besteed aan fietsparkeren.