YogaHilversum gaat op vrijdag 22 november doormiddel van yogalessen geld inzamelen voor Stichting Het Vergeten Kind.

De stichting zet zich in voor duizenden kinderen in Nederland die niet meer thuis wonen, omdat ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ook kinderen die wel thuis wonen en geconfronteerd worden met ernstige problemen krijgen alle aandacht van Het Vergeten Kind. De kinderen kunnen niets doen aan hun situatie en zijn vaak de dupe van verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van hun ouders met eenzaamheid tot gevolg.

Met een speciale Yoga les, Yin & Nidra, wordt geld ingezameld voor dit goede doel. Marleen Bontekoe (42), die de les zal geven, legt uit wat Yin yoga is: “In yin yoga houden we de houdingen langer vast. Hierdoor heb je tijd om vanuit je drukke hoofd weer in je lichaam te komen”, volgens de docent. Normaal eindigt ze met de klassieke Savasana, maar vrijdag zal de les eindigen met yoga Nidra: “Dat is een liggende, geleide meditatie. Yoga Nidra brengt je in een diepe ontspanning en schoont je onderbewustzijn op van diepgewortelde stress”, geeft ze aan.

De eigenaresse van de locatie, Barbara Schriek (29), vertelt waarom ze meedoet met haar studio: “Ik vind dat iedereen wat zou moeten teruggeven. Vandaar dat ik mijn locatie openstel voor Marleen Bontekoe die iets wil doen voor het goede doel. Zelf heb ik van Porto naar Santiago gelopen voor de Plastic Soup Foundation en organiseer ik veel voor goede doelen.”
Yoga als middel vindt ze bij deze tijd passen: “Yoga is een mooie vorm van ontspanning en inspanning tegelijkertijd. Juist in een tijd dat we alles snel en gehaast moeten doen, omdat de maatschappij dit vraagt, is het fijn om eens een stap op de plaats te maken.”

De keuze voor deze gastdocent komt niet zomaar uit de lucht vallen, zegt de eigenaresse: “Marleen is een prachtig persoon. Toen zij de studio inliep, voelde je de warmte die ze uitstraalt. Ze volgde bij mij een Yin les en vertelde dat ze een beetje dezelfde lesgeefwijze had. Ik liet haar invallen en ook mijn studenten vonden het een hele fijne les”, vertelt ze enthousiast. Hoge verwachtingen van de les moet je niet hebben, vindt ze: “Het begint al om niets te verwachten van yoga. Zonder verwachtingen de mat op en het gewoon over je heen laten komen”, zegt ze lachend.

Ook legt Barbara uit waarom het geld inzamelen met yoga wordt gedaan: “Yoga is niet alleen maar de oefeningen die je doet op de mat. Tijdens yoga ben je bewust van jezelf, maar je leeft ook vanuit bepaalde leefadviezen, zoals dat je lief moet zijn voor anderen en elkaar moet helpen.”

De les vindt plaats op vrijdag 22 november aan de Albertus Perkstraat 5 van 19:00 tot 21:00.

Aanmeldingen kan via deze link.