De gemeente Hilversum kan zich niet vinden in de kritiek van de projectontwikkelaars.
Dat blijkt uit communicatie met de gemeente. Vorige week bleek uit onderzoek op hilversum.hu.nl dat een grote meerderheid van de projectontwikkelaars in Hilversum ontevreden is over het beleid van gemeente op het gebied van woningen.

“We betreuren de kritieken van de projectontwikkelaars, we merken de laatste tijd juist dat projectontwikkelaars graag met ons samen werken. Wij delen de kritiek echter niet. Wij snappen dat een projectontwikkelaar de ene dag een vergunning aanvraagt en de volgende dag wilt bouwen maar zo simpel werkt het niet. Hier moet streng op gecontroleerd worden en dat kost tijd,” reageert woordvoerder Eric Muller van de gemeente Hilversum.

Muller gaat verder: “Ook in de kritiek op het bestemmingsplan kunnen we ons niet vinden. Hilversum is een lastige stad om in te bouwen en de keuzes om dingen te veranderen kunnen niet over één nacht ijs gaan. Wij hechten veel waarde aan de natuur die op allerlei plekken in de stad terug te vinden is, dat speelt ook nog mee.”

Hij sluit af door te zeggen dat de gemeente wel verheugd is om te horen dat de projectontwikkelaars blij zijn met de milieuregels.